Şahin'den Davutoğlu'ndan alınan yetki açıklaması

Şahin'den Davutoğlu'ndan alınan yetki açıklaması
Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu'ndan alınan atama yetkisi hakkında “Rutin bir iştir. Partimizde herhangi bir huzursuzluk yok” diye açıklama yaptı.

 

Mehmet Ali Şahin, AK Parti il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Başbakan Davutoğlu'ndan alınarak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na verilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MKYK'ya yetkinin verilmesiyle ilgili Şahin,"Milletvekili arkadaşlarımızın yoğunlukta olduğu bir MKYK’ya sahibiz. Özellikle milletvekili arkadaşlarımız, kendi illeriyle ilgili bu tür görevden almalar konusunda bilgi sahibi olmakta zorlandıklarını ifade ediyorlardı. “Bu yetki bize aitti, tekrar alalım. Rahatsızlık varsa biz tartışalım. Görevden alınacaksa biz karar verelim. Atama yapılacaksa biz yapalım” dediler. Bana göre haklı bir gerekçeydi, ben de destekledim bu talebi. Başbakan’ımız da “Tabii” dedi. Oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle böyle bir karar alındı. Rutin bir iştir, partimizde herhangi bir huzursuzluk yok." dedi.

SEÇİM 2019’DA OLACAK

Kongremizi yeni yaptık. Gündemimizde sadece Türkiye’nin sorunları var. Kapsamlı bir şekilde mücadele etmekte olduğumuz terörle mücadele var. Gündemimizde ne erken kongre var, ne Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi erken seçim var. Seçim 2019’da olacaktır.

DİNDAR ANAYASA TARTIŞMASI

(TBMM Başkanı Kahraman’ın “Yeni Anayasa dindar olmalı” sözleri) Biz bunu geniş yelpazede tartıştık. Ağırlıklı görüş, Anayasa’nın başlangıç bölümünün olması şeklindedir. Başlangıç bölümünün hangi ifadelerle oluşacağına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Dini ifadeler olacağını zannetmiyorum. Geçmişte de olmadı. Şimdi de olacağı kanaatinde değilim.

(“Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde tutuklamalar olup olmayacağı” sorusu üzerine) Böyle bir tabloyla Türkiye’nin karşı karşıya geleceğini zannetmiyorum. Çünkü tutuksuz yargılama esastır. Yargı organlarının da titizlik göstereceklerini düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.