Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuşuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Sizler gibi yol arkadaşları ile bu harekete hizmet etmekten daha değerli hiçbir şey yok. Milyonların emeği ile varolan bu hareket bir partiden çok daha fazlasıdır. 1000 yıllık tarihi yürüyüşümüzün bir adıdır. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti. Büyük bir davanın adıdır AK Parti. 

Biz bu ülkeye aşkla, imanla, sakadatle bağlıyız. 3 Kasım 2002 ile 1 Kasım 2015 tarihleri arasında verilen destansı mücadelenin nasıl bir badireli süreçten geçtiğini çok iyi biliyorsunuz. 

"TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Biz bu badireleri doğru yerde durmaya devam ederek aştık. Milletin asli gündemini ıskalamayarak dosdoğru bir siyasi kararlılıkla geçtik. Engelleme çabaları bugün de aynı şekilde devam ediyor. 7 Haziran'dan sonra sevinç çığlıklarını hatırlayınız. Hepiniz gördünüz. Biz dik durduk ve heveslerini kursaklarında bıraktık. Sadece bu ülkenin insanlarına saldırmadılar, ülkemizin istikrarına da saldırdılar. Bu saldırılara karşı dimdik durduk ve dedik ki , 'Türkiye sahipsiz değildir'. 
 

"TÜRKİYE'YE YAKIŞAN BİR ANAYASA SÖZÜ VERDİK"

Biz bir seçim hükümetiyiz demedik. 1 Kasım bütün bir milletin bizimle olduğunu gösterdi. Milletimiz AK Parti'nin Türkiye'nin yegane siyasi umudu olduğunu bir kez daha gösterdi. Bunu sizler, bizler başardık. İlkeli siyasetimizle kazandık. Seçimde milletimize 2002'den bu yana sürdürdüğümüz atılımlara yeni reformların sözünü verdik. Türkiye'ye yakışan, özgürlükçü, demokratik ve adil bir anayasa sözü verdik. 

"BÖLGEMİZİN GELECEĞİ KARARTILIYOR"

Milletimiz AK Parti'nin Türkiye'nin yegane umudu olduğunu bir kez daha gördü ve 1 Kasım'da yeniden AK Parti dedi. Bugüne kadar bölgemizin zenginliği olan farklılıklar çatışma için kullanulıyor. Bölgemizin geleceği karartılıyor. Türkiye'de çatışmanın içine çekilmek isteniyor ama AK Parti buna izin vermez. Bu hareketin en önemli özelliği yerli ve milli olmasıdır. Bu milletle bizim aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. 

"SANAL ŞARLATANLARIN AMELİYAT GİRİŞİMLERİNE PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Bizim Türkiye sevdamız onların fitnelerini de boğar onları da boğar, AK Parti milletten aldığüı destekle eski Türkiye defterini kapatmıştır. Birileri iftira ve kumpaslarla uğraşırken biz Türkiye'ye hizmet için uğraşıyoruz. Eski Türkiye defterini yeniden açmaya çalışan sanal şarlatanların ameliyat girişimlerine pabuç bırakmayız.

"HİÇBİR ŞEHRİMİZ YATIRIMLARDAN MAHRUM KALMAYACAK"

Birilerinin Ağustos ayında kurtarılmış bölge ilan ettiği Varto'nun her sokağında gezdim. Hiçbir şehrimiz yatırımlardan mahrum kalmayacak. Türkiye'yi 34 yılın ardından tek haneli enflasyonla biz tanıştırdık. Nisan ayında son 3 yılın en düşük enflasyonu geldi. Nisan ayında enflasyon yüzde 6.57 seviyesine kadar düştü. Bizi yavaşlatmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bizim davamız bu toprakların istiklal davasıdır.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYEN HERKESE DOKUNULACAKTIR"

AK Parti bütün dünyaya mesajı olan evrensel bir partidir. AK Parti bir hahlak hareketidir. Disiplinli bir teşkilatın adıdır. Muhalefetin yeni hali ortada. Yeni anayasa için tabanlarına verdikleri sözü bile tutmuyorlar. Diyarbakır'daki Ulu Cami'nin kardeşi olan Bursa'daki Ulu Cami'ye saldıranlar hiçbir yere kaçamazlar, hesabını verecekler. Terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır. HDP insanların kendilerine verdiği oya ihanet ederek bölgesel taşeron olarak kullanılan bir örgüte selam gönderiyor.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ BİLE RAHATSIZ"

CHP ülkemiz için hiçbir değer üretmiyor. Hakarete bşavuruyor. Sayın Kılıçdaroğlu'hnun söylemlerinden CHP'li milletvekilleri bile rahatsız. Kılıçdaroğlu ne zaman konuşsa olumsuz bir dil kullanıyor. Toplumu korkutuyor, ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Biz siyasi menfaatler peşinden koşanlardan değiliz. Birilerinin gençlerimizin hayallerini çalmasına asla izin vermeyeceğiz. Her makamı ayağımnının tersiyle iterim ancak hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam, AK Parti kadrolarının yeis düşmesine izin vermem.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.