Bahçeli kongreden 1 gün önce Osmaniye’ye gidiyor

Bahçeli kongreden 1 gün önce Osmaniye’ye gidiyor
MHP’de muhalifler arasında kongre süreci tartışmaları devam ederken Devlet Bahçeli kongreden bir gün önce memleketi Osmaniye’ye gitme kararı aldı.

MHP'de devam eden Yargıtay süreci tartışmalara yol açarken Devlet Bahçeli 15 Mayıs'tan bir gün önce memleketi Osmaniye'ye gitme kararı alarak sürpriz bir hamle yaptı. 

UYKULARI KAÇAR

MHP’de genel merkezin, Yargıtay kararı çıkana kadar olağanüstü tüzük kongresinin durdurulmasını sağlamak için Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinden aldırdığı tedbir kararına rağmen kongre ateşi sönmedi. Muhalifler kongrenin yapılacağını iddia ederken; Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan Anadolu turuna aralıksız devam ediyor. Akşener, “Bize oy vereceklerin sayısını bilse Balgat’ın uykuları kaçar” diyerek iddialı açıklamalarını sürdürürken, Bahçeli’ye destek deklarasyonuna imza vermeyen Oktay Vural yeni bir pozisyon açtı.

VURAL'SIZ OYUN KURULAMAZ

Hem Bahçeli’nin hem Akşener’in Vural için “Kardeşim” ifadesini kullanması, kulislerde “Vural’sız oyun kurulamaz” yorumlarına neden oldu.

EVİNDEN MESAJLAR VERMESİ BEKLENİYOR

Mahkeme kararlarıyla ilgili tartışma sürerken, muhaliflerin kongre için Yargıtay’ı beklememe kararı alması, genel merkezi de harekete geçirdi. Kongre süreci başlayınca “Anadolu yollarına çıkacağı” açıklanan ancak sadece Adana’ya giden Bahçeli, yeni bir hamle yaptı. MHP Lideri, 15 Mayıs’tan bir gün önce memleketine gitme kararı verdi. Bahçeli’nin, o tarihe kadar Yargıtay kararı çıkmaz ve kongre toplanacağı kesinleşirse “evinden” mesajlar vermesi bekleniyor.

HUKUKSUZ VE KOMİK

Bu arada, alınan tedbir kararlarını “hukuksuz ve komik” bulduğunu açıklayan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a MHP’den sert tepki geldi.

Genel merkezin avukatı Yücel Bulut, Kılıç’ın kararları yeterince incelemeden açıklama yapmasının “etik olmadığını” belirtti. Bulut, “Sayın Haşim Kılıç’ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, başkaca kaygıların gölgesinde sergilemiş olduğu bir aceleciliktir” dedi.

Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum