Demirtaş, Davutoğlu için sert konuştu

Demirtaş, Davutoğlu için sert konuştu
Selahattin Demirtaş, Başbakanlık görevini bırakacak olan Davutoğlu hakkında sert sert konuştu.

 

AK Parti'deki olağanüstü gelişmeleri yorumlayan Demirtaş, Başbakan Davutoğlu için "'katliamcı ve savaşçı' olarak tarihe geçti" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de aleni bir şekilde "saray darbesinin yaşandığını" öne sürdü.

DOKUNULMAZLIKLARA KARŞI DEKLARASYON

HDK ve DTK’nın çağrısı ile bir araya gelen 250’nin üzerinde örgüt dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı deklarasyon yayınladı.

Çankaya’da bulunan Büyükpark Otel’de düzenlenen toplantı ile yapılan deklarasyon açıklamasına HDK, DTK, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (DHP) eş başkanlarının yanı sıra DBP’li belediye eş başkanları ve deklarasyonda imzası bulunan 250’nin üzerinde kurumun temsilcileri katıldı. Deklarasyonun Türkçesini HDK Eş Sözcüsü ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kürtçesi’ni ise DTK Eş Başkanı Leyla Güven okudu.

Deklarasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Demirtaş'ın hedefinde Başbakanlık görevini bırakması beklenen Davutoğlu vardı:

DAVUTOĞLU'NA 'KATLİAMCI' SUÇLAMASI

"Saray darbesi tamamlanmamış bir süreç olarak devam ediyor. Bizler birilerinin yaptığı gibi Saray'ın bahçesine koşup oradaki artıklardan faydalanmış olsaydık darbe tamamlanmış olacaktı. Düşünün ki bir hükümeti kendi iradesiyle karar verecek durumda değil. Hiçbir karar alamıyorlar. Her şey artık saraydan belirleniyor. AKP'nin genel başkanı, başbakanın kim olacağına, rektörlerin kim olacağına hangi gazete köşesinde kimlerin yazacağına artık Saray'daki karar veriyor. Bu tek adam sistemine en büyük katkı sunan da Ahmet Davutoğlu'dur. Biat etmiş kişiliği ile parlamentoyu savunmayan, kendisine oy verenlerin arkasında durmayarak Saray'a biat ederek en fazla katkıyı Davutoğlu sunmuştur. Davutoğlu, Türkiye siyaset tarihine katliamcı olarak da geçmiştir. Şimdi miladı dolmuştur. "

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Büyükhanlı Park Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşma yaptı

"YÜZDE 99.9 BİAT ETMEK BİLE SARAYA YETMİYOR"

Selahattin Demirtaş, hükümetin feshedilmiş durumda olduğunu, yüzde 50 oy almış bir partinin genel başkanının hiçbir karar alamadığını öne sürdü. Herşeyin artık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden belirlendiğini iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tek adam sistemine en fazla katkı sunanlardan biri de Ahmet Davutoğlu'dur. Yüzde 99.9 biat etmek bile saraya yetmiyor. Ahmet Davutoğlu'nun eksiği de budur. O yüzde sıfır nokta sıfır birlik kendi iradesini ortaya koyma çabası bile sarayı huzursuz etmiştir. Şimdi Ahmet Davutoğlu'ndan beklenen şey, dikta rejimine doğru giden anlayışı teşhir etmektir. Saraydaki zat elde ettiği güçle bütün ülkeye hakim olmaya çalışıyor. Bu çok acıdır. Anayasa askıdadır. Anayasa'ya göre cumhurbaşkanı seçilmiş de olsa bir partinin genel başkanın kim olacağına karar veremez, kongre tarihini belirleyemez. Bu kendi kurduğu parti de olsa bunu yapamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum