Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu'na seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu'na seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevi bırakma kararı alan Başbakan Davutoğlu'na " Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz" sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Başbakanlık görevini bırakma kararı alan Davutoğlu'na bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Açılışı yapmak için geldiğimiz yeni eserlerin hayırlı olmasını Allah'tan niyza ediyorum. Yeni hizmet binamız Eyüp Sultan'a yakışan güzellikte oldu. Bu eseri kazandıran sayın belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Eyüp Sultansız bir İstanbul tıpkı kalpsiz bir beden gibidir.  

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum." Bu tür makamlar bayrak yarışıdır. Ben de Sayın Gül'den almıştım. 40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde olduğu bu partiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız etti. Cumhurbaşkanı olmam, geçmişimle tüm arkadaşlarımla tüm ilişkilerimi kesmem anlamına mı gelir?

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLDUĞU BİR ORTAMDA...

7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım dönemi arasındaki belirsiz dönemin güçlü Cumhurbaşkanı ile geçirilmesi herkesin gördüğü bir durumdur. Buradan bir kez daha ifade ediyorum yeni anayasa meselesi ve başkanlık sistemi konusu Tyyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Meclis genel kurulunda olanlar görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sisteminin olduğu bir ortamda bunları göremezsiniz.

Başkanlık sistemi bir kişeye veya bir defaya mahsus olmayacaktır. Başkanlık sistemiz bize yeni değil bizim için gelenekseldir. Şuanda 64. Hükümet görev başında 22 MAyısta 65. Hükümet kurulacak. 

Bizim için aslolan milletimizin tercihidir. Daha iyi bir önerisi teklifi olan varsa buyursun ortaya koysun. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.