Kamalak’tan çok sert İsrail eleştirisi

Kamalak’tan çok sert İsrail eleştirisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak son günlerde yaşanan olayların değerlendirmesini yaptı. Kamalak, Türkiye’nin İsrail’le ilgili veto hakkını kullanmadığını söyleyerek çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde gençlerle buluştu.

YAHUDİ ASKERİYLE BİR OLUP MÜSLÜMANLARLA SAVAŞACAĞIZ

Türkiye, İsrail’ in NATO nezdinde temsilcilik açması için veto hakkını kullanmadığını da hatırlatan Kamalak, “Önümüzdeki aylarda veya yıllarda İsrail NATO’ya üye olacaktır. Müslüman Türk askeri Yahudi askeri ile bir olup Müslümanlar ile savaşacaktır” dedi.

BÜTÜN ÇARPIKLIKLARIN SEBEBİ MEVCUT DÜNYA DÜZENİ

Kamalak, şunları kaydetti:  “Bugün bariz bir şekilde küresel emperyalizm ve ırkçı Siyonizm zihniyetinin egemenliğindeki dünyamızda 7,5 milyar insan yaşıyor ve bunlardan; 1 milyar insan her gece aç yatıyor. Her geçen 1 saat içerisinde 300 çocuk açlık nedeniyle ölüyor. 1.2 milyar insan günlük 1 doların altında bir gelirle yaşamaya çalışıyor.  2 milyar insan yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor.  1 milyarı aşkın insan sağlıklı içme suyundan mahrum. 1.5 milyar insan çatışma ve terör mağduru.50 milyon insan çatışma ve savaş sebebiyle her yıl ülkelerini terk ederek sığınmacı durumuna düşüyor. 70 kadar ülkenin sınırlarında timsah gibi kurbanlarını bekleyen 110 milyon kara mayını var. 2 milyar dolarlık bir harcama ile dünyamızdaki bütün içme suyu problemi çözülebilecekken sadece kozmetik için 1 yılda harcanan para 200 milyar dolar.”

 AK PARTİ İÇİN NE DEDİ?

AK Parti’nin kongreye gitme sürecini ve Başbakan Davutoğlu’nun bırakma kararını değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son günlerde yaşanan konuşmalardan dolayı böyle bir olayın beklendiğini belirtti.

Susamışlar Konağı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kamalak, AK Parti’de gelişen kongre sürecini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

Davutoğlu’nun zaten aday olmasının düşünülemez olduğunu dile getiren Kamalak, “Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış durumda. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi. Son konuşmasında istifa edeceği anlaşılıyordu. O mesajlar öyleydi. Sayın Cumhurbaşkanı sanıyorum dedi ki ’Bu şekilde istifa etmen şık olmaz en iyisi usulüne uygun bir biçimde görev değişimi olsun’ demiş olmalı. Dolayısıyla Sayın Davutoğlu’nun aday olması beklenmezdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum