Emeklilere müjde! 3. zam geliyor

Emeklilere müjde! 3. zam geliyor
Ocak zamlarını alan emekliler, Temmuz ayında yılın üçüncü zamlarını alacaklar. Oranın yüzde 5’i bulması bekleniyor.

Ocak ayında işçi ve Bağ- Kur emeklileri enflasyon artışı ile birlikte 100 liralık seyyanen zamlarını almışlardı. Memur emeklileri ise yüzde 6'lık zamlarının yanı sıra enflasyon farklarını da ceplerine koymuşlardı.

Üçüncü zam Temmuz'da 

Şimdi tüm emekliler için üçüncü zam Temmuz ayında gerçekleşecek. Ocak ayında maaşlarına yüzde 6 toplu sözleşme zammı ve yüzde 0.90 enflasyon farkı yansıtılan memur emeklilerinin temmuz zammı ise yüzde 5 olacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6'nın üstünde gerçekleşirse, aşan kısım da Temmuz'da maaşlara yansıtılacak. Takvim'in haberine göre, yüzde 5'lik Temmuz zammı, en düşük maaşta 81 lira artış getirecek. Memur-Sen verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'de yapılan ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya çıktı.

En düşük 1.701 tl olacak

Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi. Temmuz'da yapılacak yüzde 5 toplu sözleşme artışıyla da en düşük maaş bin 701liraya yükselecek, böylece memur emeklisi bu yılki 3 zamla 186 lira artmış olacak. Ayrıca ilk 6 aydan enflasyon farkı oluşursa bu da temmuz maaşlarına yansıtılacak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.