Bakanlar Kurulu’nda kritik değişiklik

Bakanlar Kurulu’nda kritik değişiklik
AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresi ile birlikte parti yönetiminde ve kabine çalışmalarında önemli değişiklikler bekleniyor.

Kongre'de, AK Parti MKYK'sı ile partinin yönetimini oluşturan MYK'da gerçekleşecek kan tazelemesinin ardından Bakanlar Kurulu'nda yenilikler söz konusu olacak. Önümüzdeki dönemde, anayasanın "yürütme" ve "cumhurbaşkanının yetkileri" ile ilgili maddeleri doğrudan sahaya yansıyacak.

Halen iki ayda bir Külliye'de toplanan Bakanlar Kurulu modeli değişecek. Yeni hükümetin kuruluşundan sonra Bakanlar Kurulu, her ay Külliye'de toplanacak. Devlet yönetimine ilişkin ana strateji bu toplantıda şekillenecek. Çankaya'da ise duruma göre haftalık veya iki haftada bir kabine toplantısı yapılacak ve icraatlarda gelinen aşama bu toplantılarda değerlendirilecek.

SAHADA AĞIRLIĞI HİSSEDİLECEK

Önümüzdeki dönemde özellikle sahada ağırlığı hissedilecek "cumhurbaşkanının yetkileri" ile ilgili o maddeler ön plana çıkacak:

- Cumhurbaşkanı, devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

- Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

- Cumhurbaşkanı, gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu'na başkanlık eder veya Bakanlar Kurulu'nu başkanlığı altında toplantıya çağırır, hükümleri yeni icraat döneminde daha fazla hissedilecek.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum