Petrol için kritik değerlendirme

Petrol için kritik değerlendirme
Kanada'da petrol üretim sahaları yakınlarında çıkan yangının petrol fiyatlarını artırarak, 50 doların üzerine çıkabileceği söylentiler arasında.

 

Kanada'nın Fort McMurray bölgesindeki yangının enerji sektörüne etkilerini değerlendiren Hollandalı Enerji Risk Danışmanlık Firması VEROCY'nin ortağı Cyril Widdershoven, 10 gün önce başlayan yangının devam etmesi halinde üretimin yavaşlayacağını ve fiyatların da yukarı yönlü hareketini sürdüreceğini ifade etti.

"KOLAYCA 50 DOLARA ÇIKABİLİR"

Widdershoven, olayın küresel anlamda çok kritik bir zamana denk geldiğini belirterek, "ABD'de benzin talebinin arttığı bir döneme giriyoruz. Ayrıca, Suudi Arabistan’ın petrol sektöründe köklü değişimler yaşanıyor. Petrol arzındaki düşüş ve uzun vadede yangın sebebiyle petrol üretiminin durma ihtimali, petrol fiyatlarını 50 dolara kolayca çıkarabilir." diye konuştu.

"OPEC İÇİN BİR LÜTUF"

Widdershoven, hava şartları sebebiyle yangının başka bölgelere sıçramasının durumu daha da kötüleştirebileceğini belirterek," Yangının devam etmesi ve bunun Kanada’nın günlük petrol üretiminin üçte birine mal olması, küresel sektördeki daralmaya bir yenisini daha ekler." dedi.

Yangının yer altındaki petrol kaynaklarına zarar vermesinin uzun vadede üretimi aksatacağını ifade eden Widdershoven, şunları kaydetti:

"Üretimin tekrar yapılabilmesi için bütün tehlikenin kontrol altına alınmış olması gerekir, bu da uzun sürebilir. Bu durum OPEC için gizli bir lütuf. Doha'da üretimi dondurma konusunda bir karara varılamayınca sektörde yeni bir kırılganlık oluşmuştu. Şimdi de bir daralma var. Kanada’da üretimin azalması, küresel petrol arzının daha çabuk azalması anlamına gelir. Arz fazlası azaldıkça petrol fiyatları yükselir, bu da üretici ülkelerin avantajına olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.