Öğrencilerden örnek proje

Öğrencilerden örnek proje
Siirt'te Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, harçlıklarını biriktirerek, yoksul vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için “Ekmek Askısı” projesi başlattı.

Siirt'te Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü İdris Yolbaş ve Okul Aile Birliği Başkanı Misbah Yılmaz'ın girişimleriyle “Ekmek Askısı” projesi başlattı. Öğrenciler, biriktirdikleri harçlıkla ekmek alarak, yoksul vatandaşların alması için askıya bıraktı. Yoksul vatandaşlarının gözetilmesinin manevi bir sorumluluk olduğunu dile getiren Okul Müdürü İdris Yolbaş, amaçlarının ihtiyacı olan yoksul ailelerin incitilip teşhir edilmeden ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyledi. Yolbaş, "Biz okul olarak eğitime önem verdiğimiz gibi aynı zamanda kültürel değerimizde var var olan yoksul vatandaşlarımıza yardım yapma bilincini öğrencilerimize aşılamak amacıyla bir proje geliştirdik. Bu proje Zübeyde Hanım Lisesi ekmek askısı projesidir. Öğrencilerimiz getirdikleri ekmekleri askıya asarak projeye destek veriyor. Böylelikle ihtiyaç sahipleri teşhir edilmeden, incitilmeden gelip ihtiyaçları kadar ekmeği alabilirler. Daha çok kişiye ulaşmak adına vatandaşlarında desteğini bekliyoruz. Emeği geçen tüm öğrencilerimi kutluyorum" dedi.

Öğrenci arkadaşlarıyla sabah saatlerinde evden okula gelirken fırından sıcak ekmek aldıklarını belirten okulun 9'uncu sınıf öğrencilerinden Berfin Taş ise, harçlığıyla aldığı ekmeği yoksul vatandaşların alması için gönül rahatlığıyla askıya astığını söyledi.  Okul öğrencisi Fatma Batum ise, "Okulumuz adına yapılan bu çalışmadan dolayı tüm vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu projeye destek veren başta okul müdürümüz İdris Yolbaş olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.