Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Başkanlık sistemi gelecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Başkanlık sistemi gelecek"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli ve Milli İrade programında gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yerli ve Milli İrade programında başkanlık sistemine yönelik," Bu milletin önüne er geç yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek."dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Nizami'nin idamından duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Bangladeş yönetiminden bu tür kararlar konusunda daha hakkaniyetli kararlar almasını bekliyorum. Nizami'nin mektubunda dediği gibi "Ben gidiyorum, ardımda bir fikir kalsın istiyorum. Bu tolşa baş koymak gerekirse bu uğurda o baştan vazgeömek demektir. Bizim için karar aldığını zanneden ahmaklar var. Bu karar ancak göklerde alınabilir. Siz kimsiniz ki... Ben gidiyorum."

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Şunu unutmayalım: Zalimler için yaşasın cehennem. Biz kritik dönemde ülkemizde birliğimizi geleceğimizi koruma ve güçlendirme çabası içindeyiz. Ulaşabildiklerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz, ulaşamadıklarımızın hakkını da uluslararası platformlarda dile getiriyoruz. Ülkemizin böğrüne hançer saplamaya çalışan teröre karşı mücadele sergiliyoruz. Bu uğurda hiç çekinmeden dünya 5 ten büyüktür diyoruz. 5 ülkenin 5'i de Hristiyan. Böyle bir yapı dünyayı temsil edilebilir mi? Bu yapının değişmesi ve tüm dünyanın temsil edileceği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi için çalışmalar yapacağız. Dünyaya bunu anlatacağız. Ağlamayan bebeğe meme vermezler. Bizde bu uğurda çalışacağız.

İKİ TANE GÜLÜCÜĞÜNÜZE BU VATANIN DEĞERLERİNİ DEĞİŞMEYİZ!

Bangladeş'teki Alim Nizami'nin idamına Avrupa'dan bir ses duyamadık çünkü idam edilen bir Müslüman! Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Eğer AB Türkiye yerine terör örgütünü muhattab alacak kadar küçülmüşse bizim açımızdan hiçbir sakınca yok. Yarın başka bir terör örgütü kendi topraklarında eylem yaptığında yapacak hiçbir şeyleri d,yecek tek kelimeleri olmayacak. Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın değerlerini değişmeyiz.

YA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ YA DA YOLUMUZA BAKACAĞIZ

Kilis sokaklarında atılan roketler nedeniyle vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Kilis meselesi bir turnusol kağıdı görevi görecektir. Koalisyon güçlerinin samimiyeti Kilis ile ortaya çıkacaktır. Kilis'i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. Kendisi için hak gördüğünü bizim için lüks görenlerin yaptıkları iki yüzlülüktür. Biz Türkiye olarak AB'nin bölgenin huzuru için refah kaynağı haline gelmesini istiyoruz. 72 kriterin içerisine getirip terörü de soktular. Bizim anlaşmamızda böyle bir şart var mıydı? Bunların neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki günlerde ya AB ile ilişkilerimizi geliştireceğiz ya da kendimize yeni bir yol çizeceğiz.

YENİ ANAYASA DA BAŞKANLIK SİSTEMİ DE MİLLETİN ÖNÜNE GELECEK

Meclis'in kararını milletin onayıyla ilgili bir kararı kana telaffız eden kafa bu topraklara ait olamaz. Ana muhalefetin görevi terör örgütünün güdümündeki partinin yedekliğine soyunmak değildir. Bu şahıs daha önce siyasi sapıklık yapıyırdu şimdi de siyasi sapkınlık içerisinde. CHP'nin böyle bir şahsın hezeyanlarına terkedilmiş olmasını esefle karşılıyorum. Güçlü demokrasi güçlü muhalefet ister. İşte Türkiye'de bu yok. Türkiye yeni bir anayasaya kavuşacaksa bu aziz milletimizin takdiri ile olacak. Gazi Mustafa Kemal egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demedi mi? Bu milletin önüne er geç yeni anayasa gelecek. Başkanlık sistemi de gelecek.

KIZILAY'DAN BAŞKA BİR YERE KAN VERMEYİZ

Önemli olan milletimizin faydası için adımlar atmak. Başka bir önerisi olan varsa da onu da değerlendirmek hoşumuza gider ama şu bilinsin ki biz Kızılay'dan başka hiçbir yere kan vermeyiz!

ZALİMLER ZULÜMLERİNDE BOĞULACAK

Bizim illerimizde çiçeklerin açtığı günleri yakın zamanda hep birlikte göreceğiz inşallah. Mazlumların ahı yerde kalmayacak. Zalimler zulümlerinin içinde boğulacak. Yeterki biz Müslümanlar olarak birliğimimizi beraberliğimizi sağlam tutalım. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.