MHP'de muhalifler kongre kararı için toplanıyor

MHP'de muhalifler kongre kararı için toplanıyor
MHP’de dört genel başkan adayı Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ yargı kararlarıyla gelinen durumu değerlendirmek için bugün Ankara’da bir araya gelecek.

MHP'de muhalif adaylar bugün Ankara'da  yargı kararlarıyla gelinen durumu değerlendirmek için toplanıyor. Yargıtay’ın temyiz başvurusuna ilişkin kararını Mayıs ayı içinde açıklayacağını duyurmasının ardından bu hafta sonu yapılması beklenen kurultayın akıbetide tartışılıyor.

Muhalif adaylar kurultayın yapılmasını istiyor ancak iki temel endişe nedeniyle erteleme gündemde. Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ bugün Ankara’da bir araya gelecek. Bu toplantının ardından çağrı heyeti üyelerinin kurultaya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Birinci endişe: Güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmek

Adayların aslında çok karşı olmalarına rağmen ertelemeyi gündeme almalarının ardında yatan birinci endişe Ankara 25’inci İcra Mahkemesi’nin Ankara Valiliği’ne gönderdiği, “Kurultay toplanmasının engellenmesine” ilişkin resmi yazı. Muhaliflere yakın kaynaklar Emniyet’in kurultayın toplanmasını engellemek için şimdiden görevlendirme yaptığını, kurultay toplama ısrarı sürerse, “Ülkücüler ile polisin karşı karşıya” geleceğini söylüyor. Bu adayların da partililerin de yaşanmasını istemediği bir manzara.

İkinci endişe: Ülkücülerin karşı karşıya gelmesi

Bir diğer endişe ise Genel Merkez’e yakın partililer ile muhalif adayların yanlılarının karşı karşıya gelmesi ihtimali. Bu da Ankara’da delegelerin kalacağı otellerde ve kongrenin yapılacağı güzergahta olaylar yaşanmasına sebep olabilir. Muhalefete yakın kaynaklar, zor bir dönemden geçen partinin bu görüntüleri kaldıramayacağı görüşünde.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin karara ilişkin yaptığı açıklamada Mayıs ayı vurgusu yapması muhalifleri bir ikilemde bıraktı. “Eğer karar Mayıs ayında çıkacaksa bu hafta sonu kurultay yapmak telafi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir diyen kaynaklar, kurultayın Haziran ayı başında yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Tosya Mahkemesi’nin kararının kaldırıldığı eğer Gemerek Mahkemesi’nin kararı da kaldırılırsa Yargıtay kararının beklenmesinin gerekmeyeceği de belirtiliyor.

Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener bugün Ankara’da yapacakları toplantıda tüm bu gelişmeleri değerlendirecek. Ardından çağrı heyeti üyeleri kurultayın akıbetine ilişkin bir açıklama yapacak.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.