KPSS giriş yerleri açıklandı 2016 (ÖSYM GİRİŞ)

KPSS giriş yerleri açıklandı 2016 (ÖSYM GİRİŞ)
Merakla beklenen KPSS giriş yerleri bugün açıklandı. Haberimizdeki linke tıklayarak ÖSYM giriş ile kolaylıkla KPSS giriş belgesine ulaşabilirsiniz. İşte KPSS ile ilgili detaylar...

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına çok az bir zaman kaldı. KPSS sınavı öncesi ÖSYM'den yapılan önemli bir açıklama var. ÖSYM, sınav takviminde 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 olarak değiştirdi. Ayrıca KPSS kapsamında yeni bir sınav yapılmaması durumunda sonuçlar, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. Aşağıda yer alan linkten sınav giriş yerlerinizi çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

KPSS GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


ÖSYM KPSS DUYURUSU

22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden edineceklerdir.

KPSS SINAVI İÇİN ÖNEMLİ DUYURULAR

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü  adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) HAKKINDA BİLGİLER

KPSS, kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır.

Cumartesi Sabah

Genel Yetenek, Genel Kültür

Yabancı Dil

Cumartesi Öğleden Sonra

Eğitim Bilimleri

Pazar Sabah

Hukuk

İktisat

 İşletme

 Maliye

Muhasebe

Pazar Öğleden Sonra

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Ekonometri

İstatistik

Kamu Yönetimi

Uluslararası İlişkiler den oluşmaktadır.

Müracaat edilen alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmek gerekmektedir. Genel kültür ve genel yetenek sınavlarına ise  girmek zorunludur.

A Grubu Kadro Nedir?

Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.

 A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.

A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?

A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.

KPSS B Grubu Nedir ?

İlk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak olanlar B grubu kadrolar olarak adlandırılır. Bu sınava lise, ön lisans, lisans mezunları ve son sınıfta olanlar başvuru yapabilirler. B grubu kadrolar şunlardır: KPSS A grubu dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır. 
( mühendislik, teknikerlik, memurluk, hemşirelik, mimarlık, avukatlık)

KPSS B Grubu Kadrolara Yerleştirme Nasıl Yapılır? B grubu kadroların yerleştirilmesi, KPSS puanları kullanılarak ve adayların kadrolarla ilgili tercihleri göz önünde bulundurularak, ÖSYM tarafından yapılır.

B Grubu Kadrolara Atanmak İçin KPSS Sınavından Başka Şart Aranır mı? Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına ilk defa atanacakların 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 48.maddesinde bulunan askerlik, sağlık, suç durumu gibi genel ve özel şartları taşımaları gerekir. Ayrıca bu kadroların yaş ve cinsiyet gibi özel şartları da bulunabilir.

 


2016 KPSS BAŞVURU DETAYLARI

1- 2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, eğitim BİLİMLERİ) başvuruları; 17.03.2016 - 31.03.2016 tarihleri arasında alınacak. Sınav 22.05.2016 tarihinde yapılacak ve sınav sonuçları 14.07.2016 tarihinde açıklanacak.

2- 2016-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) başvuruları; 17.03.2016 - 31.03.2016 tarihleri arasında alınacak. Sınav 29.05.2016 tarihinde olacak ve sınav sonuçları 14.07.2016 tarihinde duyurulacak.

3- 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) başvuruları; 17.03.2016 - 31.03.2016 tarihleri arasında yapılacak. Sınav 24.07.2016 tarihinde olacak ve sınav sonucu 11.08.2016 tarihinde erişime açılacak.

4- 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi) başvuruları; 09.08.2016 - 24.08.2016 tarihleri arasında alınacak. Sınav 22.10.2016 tarihinde yapılacak ve sınav sonuçları 10.11.2016 tarihinde açıklanacak.

5- 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi) başvuruları;  

09.08.2016 - 24.08.2016 tarihleri arasında alınacak. Sınav 23.10.2016 tarihinde olacak ve sınav sonucu 10.11.2016 tarihinde duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.