Başkanlık sistemi anketinin sonucu açıklandı

Başkanlık sistemi anketinin sonucu açıklandı
Başkanlık sistemi için yapılan anketlerde vatandaşların yüzde 65-70'inin başkanlık sistemini istiyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açıklamasında kendisinin de samimiyetle başkanlık sistemine inandığını söyledi.

Eroğlu, AK Parti Manisa İl Başkanlığı ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin teşkilat üyelerinin çalışmalarından gurur duyduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Manisa'nın her seçimde AK Parti'nin yüzünü "Ak" ettiğini söyledi.

1 Kasım seçimlerinde adeta destan yazıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Bugün Türkiye'de siyasi istikrar varsa teşkilatımızın çalışmalarına borçluyuz. AK Parti dünyanın en büyük siyasi organizasyonudur, köklü bir kurumdur. Partinin kuruluşunu Cumhurbaşkanımız, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Kendisine şükran borçluyuz. Her şeyi dört dörtlük yazdı. Siyasi bir dehadır kendisi. Kendisiyle yaklaşık 22 yıldır beraber çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye'nin etrafının ateş çemberinden olduğunu, buna rağmen Avrupa ülkelerindeki büyüme sıfıra yaklaşırken Türkiye'nin ''dört dörtlük'' büyüdüğünü aktardı.

AK Parti'nin üye sayısının 9 milyonu aştığına dikkati çeken Eroğlu, partisinin 1 Kasım seçimlerinden önce verdiği sözleri yerine getirmek için reformlar yaptıklarını ve bunların süreceğini söyledi.

"Türkiye'de başkanlık vazgeçilmez bir sistemdir"

Veysel Eroğlu, Türkiye'nin önünde çok önemli meselelerinin olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önümüzde çok önemli meseleler var. Başkanlık meselesi var. Türkiye artık büyüdü. Başkanlık artık elzem hale geldi. Belki bundan 30 yıl önce başkanlık sistemine geçilmesi lazımdı. Ben de siyasi tarihi bilen bir kişi olarak 'Türkiye'de başkanlık vazgeçilmez bir sistemdir' diyorum. Dolayısıyla inşallah bundan sonra buna gayret edeceğiz. Zaten yapılan anketlerde de vatandaşın yüzde 65-70'i hakikaten 'Başkanlık şarttır' diyor. Bunu samimiyetle vurgulamak istiyorum, ben de başkanlığa yürekten inanan biriyim. Türkiye'nin daha da büyümesi, ileride herhangi bir şekilde koalisyon olduğu zaman kriz olmaması açısından başkanlık sistemi şarttır. İnşallah hep birlikte bunun için gayret sarf edeceğiz. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü biz milletimize güveniyoruz."

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine yönelik sözlerine de değinen Bakan Eroğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını doğru ve tutarlı bulmadığını belirtti.

Eroğlu, milletin gerçek feraset sahibi olduğunu vurgulayarak, "Buradan Kılıçdaroğlu'nu ayıplıyorum. Bunlar ne biçim sözler? Millete güveniyorsan gidersin millete. Zaten mecliste ne yazıyor? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Biz onun için önce Allah'a sonra da milletimize güveniyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.