Sinan Oğan'dan delegelere çağrı

Sinan Oğan'dan delegelere çağrı
MHP'de olağanüstü kurultayın yapılmasını engelleyen mahkeme kararına muhaliflerin yaptığı itiraz kabul edilmesiyle MHP Genel Başkan adaylarından Sinan oğlan'dan ilk açıklama geldi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "Pazar günü kurultay yapmamızın önündeki bütün engeller kalkmıştır" diyerek delegelere çağrı yaptı. Oğan,”Pazar günü kurultayımız var" diye konuştu.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürme kararı almıştık. Biz de müracaatlarımızın neticesini bekliyorduk. Başvurularımızdan netice çıkmasaydı Yargıtay'ın kararını bekleyecektik. Pazar günü kurultay yapılması önünde engel kalmamış oldu. Herhangi bir engel kalmadı. Yargıtay süreci mutlaka beklenilmesi gereken süreç değildir. Tosya ve Gemerek mahkemeleri de yetkisiz bir karar vermişti. 

Biz bütün hazırlıkları yapmıştık. Otelleri ayarlamıştık. Yazışmaları noter kanalıyla yapmıştık. Bu süreçten sorumlu çağrı heyeti gereğini yapmıştı. Her şey tamamken son dakikada bir Gemerek kararı çıkardılar. İkinci mahkemeden çıkan kararla haklılımız ilan edilmiş oldu. Önümüzde hukuki veya başka bir engel bulunmamaktadır. Bütün delegelerimize çağrıda bulunuyorum; kurultayımız, düğünümüz var.

Yargıtay kararı, Gemerek mahkemesine dayanarak, MHP Genel Merkezi ne kadar kolluk kuvveti, İçişleri, Milli Savunma, başvurarak kurultayı yaptırmamaya çalışıyordu. Biz de ülkücülerle kolluk kuvvetleri karşı karşıya gelmesin diye Yargıtay'ı bekliyorduk.

Önümüzdeki engel Yargıtay değildi, önümüzdeki engel Gemerek mahkemesinin verdiği kararı Ankara'da uygulatmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. O karar da bugün kaldırılmış oldu. Buna engel olacak ne başka karar var, ne Yargıtay'ı beklemek için hukuki zorunluluk var. Önümüzde bir engel söz konusu değil. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.