MHP'de kurultayla ilgili son karar!

MHP'de kurultayla ilgili son karar!
MHP'de kurultay krizi sürüyor. İcra Dairesi, 'Gemerek'in tedbir kararı geçerlidir, kongre toplanamaz' kararını verdi.

MHP'de kurultay krizi hakkında yeni gelişme yaşandı. 25. İcra Dairesi "Gemerek'in tedbir kararı geçerlidir kongre toplanamaz" dedi. 

Kararlar art arda

2. İcra Hukuk Mahkemesi: Kurultay yapılabilir

Önce, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin şikayetini kabul etti, Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı nedeniyle kurultayı engellemeye dönük tüm işlemlerinin iptaline karar verdi.

Meral Akşener kurultay davetiyesi yayınladı

Bu karar üzerine Çağrı Heyeti’nin kurultayın toplanacağı yönünde açıklama yapması bekleniyordu. Kararla birlikte muhalifler de harekete geçti, hatta Meral Akşener 15 Mayıs Pazar günü için kurultay daveti yayınladı.

11-041.jpg

Meral Akşener twitter üzerinden açıklama yaparak kurultay duyurusu yaptı. Akşener kurultayın gününü ve saatini twitter'da açıkladı. Diğer yandan bir başka muhalif olan Sinan Oğan da Gemerek Mahkemesi'nin 'kurultay yapılamaz' kararını eleştirdi, kurultayın yapılacağını belirtti: Gemenek'ten alınmış uyduruk bir karar... Pazar günü Kurultay toplanıyor. Hiçbir engel yok.

Gemerek Mahkemesi kararını yineledi: Kurultay yapılamaz

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıklayınca rüzgar yeniden tersine döndü. 

Karar sonrası Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmaması kararını bir kez daha yineledi.

Öte yandan Tosya ve Gemerek mahkemeleri Pazar günü kurultayın engellenmesi için Ankara Valiliği'ne tedbir yazısı gönderdi.

Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır, “İtirazın kabulüyle engel kalktı. Allah’ın izniyle Pazar günü olağanüstü kongreyi yapacağız” dedi.

"Kurultayın yapılması mümkün değil"

MHP'de yaşanan kurultay muamması sonrası partinin avukatı Yücel Bulut, Ankara'daki mahkemeyi HSYK'ya şikayet edeceklerini açıkladı, kurultay yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

25. İcra Dairesi noktayı koydu: Kurultay olmayacak

Son olarak ise, MHP'de kurultay krizi hakkında yeni gelişme yaşandı. 25. İcra Dairesi "Gemerek'in tedbir kararı geçerlidir kongre toplanamaz" dedi. 

Bahçeli açıklama yaptı: 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultayımız yoktur

25. İcra Dairesi'nin kararının ardından ise MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, "Bu akşam çok uzatmayacağım, tane tane söyleyecek, net ifadelerle konuşacağım; 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.