MHP Kurultayı'nda son durum ne?

MHP Kurultayı'nda son durum ne?
MHP’de son gelişmeler ne yönde? Muhaliflerin yargı kararıyla Pazar günü toplanması planlanan olağanüstü kurultaya bakanlık ve valilikte müdahil oldu. İşte MHP Kurultayı’na dair son notlar..

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, 15 Mayıs Pazar günü MHP kurultayının yapılmayacağı duyuruldu.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Muhalefet ve Genel Merkez tarafından üst üste açıklanan mahkeme kararlarıyla MHP'nin olağanüstü kongresinin yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa meşruiyetinin olup olamayacağı muammaya dönüştü.

Muhalefetin "Pazar günü kongreyi yapacağız" açıklamasına karşılık, Genel Merkez'in "yapılamaz" karşılığını vermesiyle kongrenin akıbeti yılan hikayesine döndü.

SON NOKTAYI ANKARA VALİLİĞİ KOYDU
 
MHP'nin tartışmalı kurultayının pazar günü yapılıp yapılamayacağı konusunda son noktayı Ankara Valiliği koydu. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Valiliğimize tebliğ edilen  mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır. Mahkeme kararı doğrultusunda Valiliğimizce işlem tesis edileceğinden herhangi bir  mağduriyetin oluşmaması bakımından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur" denildi.
 
Valilik açıklamasındaki işlem tesis edileceği ifadesi, kurultayın pazar günü toplanmasının yasa dışı olacağı ve bu çerçevede polis ile jandarmanın yani kolluk kuvvetlerinin önlem alacağı manasına geliyor.

Adalet Bakanlığı'nın yazısı muhalifleri şok etti
 
Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kongrenin durdurulmasına ilişkin kararının icrasıyla görevli 25. İcra Müdürlüğü ile 3. İcra Müdürlüğü'ne itiraz başvurusu yapan muhalifler, Adalet Bakanlığı'nın "itiraz yeri Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri" yazısı üzerine şok yaşadı.

AKŞAM SAATLERİNDE RÜZGAR DEĞİŞTİ
 
15 Mayıs pazar günü çağrı heyetinin davetiyle yapılması planlanan MHP olağanüstü kurultayının askıya alınmasına kesin gözüyle bakılırken, bu kez Ankara 2. İcra Hakimliği tarafından "Tosya ve Gemerek" kararlarının usule uygun olmadığı" kararı üzerine rüzgar tersine döndü. 

YENİ MAHKEME KARARI
 
Daha bu gelişme sıcaklığını korurken MHP Genel Merkezi bu kongrenin yapılamayacağını savunarak, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nden ikinci bir kararın alındığını açıkladı. 
 
SON MAHKEME KARARI: KURULTAY TOPLANAMAZ
 
MHP yönetiminin stratejisine katkı sağlayacak bir kritik karar da Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nden geldi. Müdürlük, Gemerek mahkemesinin aldığı tedbir kararının geçerli olduğuna, kurultayın toplanamayacağına hükmetti.
 
Böylece kongrenin yapılıp yapılmayacağı yeniden belirsizliğe girerken, tarafların ısrarlarını sürdürmesi halinde bu pazar günü MHP'de ciddi bir hesaplaşma yaşanacak.
 
SON SÖZ YARGITAY'IN...
 
Gelinen noktada 15 Mayıs'ta kongre gerçekleşirse Yargıtay'ın vermesi beklenen nihai karar önem kazanacak. Yargıtay, kurultay kararını onarsa muhaliflerin 15 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri kurultayın sonucu resmiyet kazanacak. Yargıtay, bozma kararı verirse bu kez muhaliflerin kongrede aldığı kararlar gerçersiz hale gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.