İşte Kılıçdaroğlu'nun rakibi!

İşte Kılıçdaroğlu'nun rakibi!
MHP'nin ardından CHP'de de kurultay gündeme gelmeye başladı. Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu Kılıçdaroğlu'nun karşısına genel başkan adayı olarak çıkıyor.

CHP'de Şahin Mengü'nün başını çektiği muhalif bir grubun Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi İzmir Eski Milletvekili Güldal Mumcu'yu  Genel Başkan Adayı yapmak için harekete geçti. 

Muhalifler tek aday olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısında

CHP'de muhalifleri harekete geçiren en büyük nedenlerden biri: Kuruluş felsefesinden uzaklaşılması ve partinin PKK ve HDP çizgisine yanaşması. Ulusalcı kanadın Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadele kapsamında bile sadece muhalefet olmak amacıyla HDP'yle aynı minvalde siyaset yapması bardağı taşıran son damla oldu. 

Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti

Olağanüstü kurultay için gerekli imzayı bulan muhalifler Haziran ayında genel başkan adaylarını tanıtacak bir açıklama yapacaklar. 

Muhalifler tek aday olarak Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu çıkaracaklar

Güldal Mumcu milletvekili olduğu dönemde Meclis Başkanvekilliği görevini yürütmüştü. 7 Haziran 2016 seçimlerinde aday yapılmayan Mumcu o zaman aday olamamasına "Ee yok listede adım, böyle değerlendiriyorum, bu konuda konuşmak istemiyorum." diyerek tepkisini göstermişti. 

Mumcu ile CHP'de yeni dönem

Güldal Mumcu'nun olası genel başkanlığında CHP baştan aşağı yenilecek. Kılıçdaroğlu döneminde çizilen politika tamamıyla değişecek ve ulusalcı bir çizgiye dönülecek.

dfbhdh.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.