Şahin'den siyaseti bırakma sinyali!

Şahin'den siyaseti bırakma sinyali!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin siyaseti bırakacağının sinyalini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği tarafından Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "Medya ve siyaset İlişkileri" panelinde yaptığı konuşmada, ne medyanın siyasetsiz olabildiğini, ne de siyasetçinin medyasız olabildiğini açıkladı.

Birçok demokratik ülkede siyasetçilerle medya mensupları arasında zaman zaman birtakım gerginlikler olduğunu ifade eden Şahin, "Ama bu birbirlerine muhtaç oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla birbirlerine mecbur ve mahkum iki alandır, siyaset ve medya alanı." diye konuştu.

"SİYASİ HAYATIMIN ARTIK SONUNA DOĞRU YAKLAŞTIK"

Uzun yıllar İstanbul'da, bir dönem Antalya'da siyaset yaptığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Benim kişisel olarak basın mensuplarıyla ilişkilerim hep düzgün cereyan etmiştir. Çünkü biz basın yayın organlarımızın, basın mensuplarımızın, medya dünyasının, toplumun gören gözü olduğuna inanırız, işiten kulağı olduğuna inanırız. Biz siyasiler her şeyi yakından takip edemeyebiliriz, olup bitenlerle ilgili bilgileri toplayacak imkanlarımız olmayabilir. Ama olup bitenlerle ilgili bilgileri getirecek, haberleri getirecek, yorumlarla bizi güçlendirecek, hatta eğer hata yapmışsak hatamızı da söyleyerek onların düzeltilme imkanını sağlayacak olan ciddi bir sektör olarak görüyorum medyayı."

mehmetali.jpg

Şahin, uzun süredir siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak, "1983 yılından beri fiilen, aktif olarak siyasetin içerisindeyim. Uzun bir zaman olmuş, belki de siyasi hayatımın artık sonuna doğru yaklaştık. Basın mensubu arkadaşlarımla birlikte olmaktan her zaman haz duymuşumdur." ifadesini kullandı.

"Şu anda kamuoyunda çokça tartışılan iki basın mensubuyla ilgili bir dava cereyan ediyordu. Geçenlerde ilgili mahkeme bir karar verdi. İki gazeteci bir hüküm aldı ama henüz Yargıtay aşaması var, kesinleşmiş değil. Herhangi bir tutuklama kararı verilmedi. Basın mensuplarının çok dikkatini çeken, takip ettikleri, kamuoyunun da takip ettiği bir davaydı. Bunlar yargı süreçleridir. Temennim de şudur; Yargıtay safhasında bu arkadaşlarımızın dosyalarının dikkatlice incelenerek beraat etmelerini arzu ediyorum.

Ben kimsenin ceza almasından hoşnut olan biri değilim. Ama bağımsız yargı organları bir karar vermiştir. Yargı organlarının verdikleri karar eğer bizim beklediğimiz gibi bir kararsa onu alkışlıyoruz. Eğer beklemediğimiz gibi bir kararsa, böyle bir karar mı olur diyoruz. Dolayısıyla yargı organlarının kararlarını değerlendirirken kendi beklentimize göre değil, dosya kapsamına göre deliller isabetli değerlendirilmiş mi, adalet yerini bulmuş mu bulmamış mı buna bakmak gerekir.”

 TERÖRLE MÜCADELEDE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Şahin daha sonra Safranbolu Belediyesi’nin araç filosuna alınan 9 hizmet aracının törenine katıldı. Misak-ı Milli Meydanı’nda düzenlenen törende dolu yağışı ve fırtına sebebiyle Şahin ve protokol üyeleri çadırın altında zor anlar yaşadı. Çadırın uçmaması için büyük mücadele verildi. Bir süre sonra etkisini yitiren sağanak yağmur sonrası kürsüye gelen Şahin, terörle mücadelelerinde geriye adım atmayacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

TEK ÇAKIL TAŞINI KİMSEYE VERMEYİZ

"Devletimiz güçlüdür. Milletimiz bilinçlidir. Güvenlik güçlerimiz bu ülkenin bir tek çakıl taşını kimseye vermeme konusunda azimli, kararlı ve yeminlidir. Terörle mücadelemize kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz. Şehitler de versek, gaziler de versek bunların kökünü kazıncaya kadar devam edeceğiz. Sizin karşınıza çıkıp da terörle mücadele ediyoruz, bizden yol, su, iş istemeyin demeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadeleye devam edeceğiz, bir taraftan da bu ülke insanının beklediği hizmetleri de hiç aksatmadan yerine getireceğiz. İşte böylesine bir kararlılık içerisindeyiz. Çünkü milletimiz bunu bekliyor.”

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.