Ehliyet sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanır

Ehliyet sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanır
14 Mayıs ehliyet sınavı bugün gerçekleştirildi. Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak merak konusu. İşte ehliyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiler...

Ehliyet sınavına giren adayların merakla beklediği, ehliyet sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? konuyla ilgili detayların hafta içinde açıklanması bekleniyor. İşte ehliyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiler...

EHLİYET SINAV SORULARI

2016 yılı ehliyet sınav tarihleri belirlendi. Buna göre ilk sınav gerçekleştirildi. Sıradaki ilk sınav 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınav için ücretler 1 Mart ile 18 Nisan tarihleri arasında yatırılacak. Sınav sonuçları ise 26 Mayıs'ta açıklanacak. Ardından yılın 3. sınavı 16 Temmuz Cumartesi tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuru ücretleri ise 30 Mayıs - 19 Haziran tarihlerinde yatırılacak. Yılın 4. sınavı 27 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınavın ücretleri ise 18 Temmuz - 12 Ağustos tarihlerinde yatırılacak. Yılın 5. sınavı ise 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Adaylar bu sınavın ücretlerini 29 Ağustos ile 19 Eylül tarihleri arasında yatıracaklar. Yılın 5. ve son sınavı ise 10 Aralık Cumartesi günü yapılacak ve adaylar bu sınavın giriş ücretlerini 12 Ekim ile 15 Kasım tarihleri arasında yatıracaklar.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi e-devlet sitesinden de alabilirsiniz)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyeti Olup Büyütmek İsteyenler

(Ayrıca Yukarıdakilere ek olarak)

Sürücü Belgesi Fotokopisi

5 VE 10 YIL GEÇERLİ OLACAK EHLİYET SINIFLARI

Buna göre yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. 

Ehliyet ile ilgili önemli değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği yazıda, yeni bir Karayolları Trafik Yönetmeliği hazırlandığı ve taslakta otomatik vites araç kullanan sürücülere B1 sınıfı ehliyet verileceği belirtildi.

-Otomatik vites kullananlara ayrı ehliyet

-1997 öncesi ilkokul mezunlarına ehliyet hakkı

-Ehliyet çeşidi artıyor

-Ehliyetlere süre kısıtmalası geliyor.

ADAY SÜRÜCÜYE 'K SINIFI'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği bir yazı ehliyetle ilgili yeni düzenleme için altyapı hazırlığını gündeme getirdi. Yazıda sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamaması için yapılacak değişiklikle ehliyet çeşidinin 9'dan 17'ye çıkacağı bildirildi. Yeni yönetmeliğin henüz yayınlanmadığı vurgulanan yazıda, taslak hakkında bilgi de yer aldı. Buna göre ehliyetler ömür boyu değil, sınıflarına göre 5 ya da 10 yıl geçerli olacak. Sadece otomatik araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere ise K sınıfı ehliyet verilecek.

5 VE 10 YIL GEÇERLİ OLACAK EHLİYET SINIFLARI

Buna göre yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.