Tekstil sektörü umudunu yitirmedi

Tekstil sektörü umudunu yitirmedi
TGSD Başkanı Nakkaş: Tekstil sektörü hiçbir zaman umudunu yitirmedi

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD)Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nakkaş, tekstil sektörünün umudunu hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, her zaman dinamik olmak zorunda olduklarını ifade etti. Ülke olarak fırsatçı değil, çalışkan olduklarının da altını çizen Nakkaş, "Bizim imkanları değerlendirmemiz lazım, fırsatları değil." dedi. 

TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş ve beraberinde yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile ortaklaşa düzenleyecekleri 'Fabrikaları Kahramanmaraş'a Taşıyalım' konulu toplantı için şehre geldi. KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ile beraber öncelikle tekstil fabrikalarını gezen heyet, bir takım incelemelerde bulundu. Öncelikle Arsan Tekstil'i ziyaret eden TGSD heyeti üretim konusunda bilgiler aldı. 

Burada basın mensuplarının da sorularını cevaplayan TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş, Kahramanmaraş'ın tekstil alanında entegre tesislerin bulunduğu bir bölge olduğunun altını çizerek, sektör açısından da önemli bir il olduğuna dikkat çekti. Ziyaretleri hakkında bilgi veren Nakkaş, "Değişim dönüşüm ve destekleme projeleri kapsamında İstanbul ve çevresinde yoğunlaşmış olan sanayinin Anadolu'da kümelenme pozisyona sahip bölgelerde yoğunlaşma konusunda bir takım çalışmalarımız var. Ziyaretimizi bu kapsamda başlattık." dedi. 

Ekonomik kriz karşısında bankalarının tutumuna yönelik soruyu cevaplandıran Nakkaş, bankaları kendi pencerelerinden değerlendirmek gerektiğini, çünkü kendilerinin de iç pozisyonları olduğuna işaret ederek, "Onların da anladığım kadarıyla kamu kesimiyle yapmış oldukları görüşmelerde herhangi bir özel sektör ve kamu arasında mali piyasalar konusunda iyileştirme konusunda somut adımlar atılmayacağı sinyalini aldıktan kendi tedbirini alma yöntemini seçtiler. Onlar da "Piyasaların rahatlatılması için kredi vermek gibi bir durumumuz yok. Öncelikle mevduat sahiplerinin paralarına sahip çıkma gibi durumumuz var." diyorlar. Böyle baktığınız zaman onları da haklı görüyorsunuz. Burada asıl sorumluluk ekonomi yönetiminde. Ekonomi yönetiminin mali sistemi ortaya koyması lazım. Onun için net bir şekilde mali piyasaları rahatlatacak yapısal değişiklikleri ortaya koyması lazım." dedi. 

Tekstil sektöründe umudun her zaman olduğunu ve hiçbir zaman da yitirilmediğini dile getiren Nakkaş, bu sektörün ne kadar dinamik olduğunu Kahramanmaraş'taki fabrikaların çalışmasından anlaşılabileceğini kaydetti. Bu sektörün umudunu hiçbir zaman yitirmediğini . Onun için bizim gelecekten, genç neslimizden umudumuz var. Çünkü biz her zaman dinamik olmak zorundayız. Biz bu dinamizmi bu ülkeyi yönetenlerden de bekliyoruz. Biraz daha aktif olabilirlerse ve bu süreci iyi yönetebilirse bizim için de bulunmaz bir süreç olur." diye konuştu. Buna fırsatçılık dendiğini ancak fırsatçılığa karşı olduğunu söyleyen Nakkaş, "Ben fırsatçılığa karşıyım. Ülke olarak fırsatçı bir ülke değiliz, çalışkanız. Bizim imkanları değerlendirmemiz lazım fırsatları değil. Biz imkan döneminde yaşıyoruz. Bugün dünyada büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bu durgunlukta kim daha aktif olursa kim kendi dinamiklerini ortaya koyarsa siz daha avantajlı olabilirsiniz. Önemli olan bunu öngörebilmek buna göre pozisyon alabilmek. Biz de bunu yapmaya çalışacağız." dedi.

Arsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alişan Arıkan ise yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın tekstilde önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek, "Ancak son 2 yıldır bayağı bir sarsıntı geçiriyoruz. Tekstildeki sorun küresel krizden önce de vardı. Biz özellikle döviz kurundan yaşanan problemler yaşıyorduk. Şimdi döviz kuru olması gereken konumda diye düşünüyoruz Küresel krizden tekstili kullanarak avantajlı çıkabiliriz. Ama finansal yapının da özel sektöre yardımcı olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Buradaki temaslarının ardından heyet KİPAŞ'a geçti. Burada da KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz tarafından karşılanan heyete çalışma ortamı tanıtıldı. Öksüz, burada yaptığı açıklamada, yatırımların Anadolu'ya çekilmesi noktasında atılan adımın önemine dikkat çekti. 

KİPAŞ'ın ardından İSKUR A.Ş'ye giden heyeti de burada Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul karşıladı. Heyete bilgi veren Kurtul, 2 milyon Euro yatırımla başladıkları konfeksiyonda 300 kişiye iş imkanı sağladıklarını belirtti. Aylık 200 bin üretim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kurtul, üretimin yüzde yüzünü dünyanın önemli ülkelerine ihraç ettiklerini ve hedeflerinin yıllık 12 milyon Euro ihracat olduğunu sözlerine ekledi. Heyet, daha sonra programları dahilinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi ve MEM Tekstil ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.