Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Şehit son yolculuğuna uğurlandı
Dağlıca'da şehit olan Tunahan Kartal, 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle son yolculuğuna uğrlandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın cenazesi önce Zonguldak'taki evine götürüldü. Burada dua edildi, helallik alındı.

22 yıl önce boşandığı eşi İstanbul'a gidince o zaman 2 yaşında olan oğlunu tek başına büyüten 49 yaşındaki Bağdagül Bozkurt, gözyaşlarına boğuldu.

Boşandıktan sonra evlenmeyen ve hayatını oğluna adayan Bağdagül Bozkurt, cenaze aracından indirilmeyen oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

KADIN ASKERLER ŞEHİDİN ANNESİNİ TESELLİ ETTİ

Hayattaki tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan Bağdagül Bozkurt'u yakınları ve kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin kız arkadaşı Berna Kaçakçı da evin önünde gözyaşı döktü.

TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Ardından şehit Tunahan Kartal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilçe merkezindeki kaymakamlık binası önüne götürüldü. Şehidin annesi burada da gözyaşı döktü. 26 yıl önce oğlu Cengiz Akpınar, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 74 yaşındaki Fadime Akpınar da cenazeye katıldı. Koltuk değneğiyle ayakta durabilen Fadime Akpınar, aynı acıyı tekrar yaşadı. Şehidin tabutuna sarılarak bir süre ağlayan Akpınar, daha sonra anne Bağdagül Bozkurt’un yanına gitti. İki şehit annesi birbirine sarılarak ağladı.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze namazına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Tunahan Kartal’ın cenazesi askerlerin omuzlarında kalabalığın arasından cenaze aracına taşındı. Cenaze aracı ilçeden çıkarken kalabalık Türk bayrağı açarak'Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Şehidin cenazesi Ereğli'de toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.