Engelli vatandaştan büyük fedakarlık

Engelli vatandaştan büyük fedakarlık
Ağrı'da böbrek nakli bekleyen bedensel engelli Mesut İrvül'ün,sırasını durumu ağır olan başka bir hastaya vermesi, "İnsanlık ölmemiş" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Barış Mahallesi'nde oturan Fatma-İsmail İrvül çiftinin 6 çocuğundan dördüncüsü 31 yaşındaki Mesut İlvür, 19 yaşındayken 2 böbreği işlevini yitirdi. Böbreklerinin çalışmaması nedeniyle Mesut İrvül yüzde 92 engelli oldu. İyileşmek için böbrek nakli bekleyen ve koltuk değnekleri ile yürüyebilen İlvür'e geçen yıl beklediği müjde geldi. Ancak, Mesut İlvür nakil sırasını durumunun kendisinden daha ağır olduğunu düşündüğü bir kıza verdi. Hastalığından dolayı vücudunda birçok yara oluşan ve gittikçe bedeni eriyen İlvür, verdiği karardan pişmanlık duymadığını bildirdi. Bugün olsa oynı kararı yine vereceğini anlatan fedakar engelli Mesut İlvür şunları söyledi:
"Diyaliz hastasıyım. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde bana uygun böbrek bulundu. Ben ilk sıradaydım. Ama benden sonra gelen durumu daha acil olan bir kız çocuğu vardı. Sıramı ona verdim. 19 yaşımdan beri engelliyim. Engelleri aşmayı seven biriyim. Koltuk değenekleriyle yürüyebiliyorum. Bu yüzden koltuk altlarım yara oldu. İnsanlar bazen beni hor da görüyor. Ben buna rağmen her zorluğa göğüs germeye çalışıyorum. Yüzde 92 özürlüyüm. Annem ve babam çok yaşlı. Onlar kendilerine bile bakamıyorlar. Bir de bana bakmaya çalışıyorlar. Ben onlara bakarak kahroluyorum. İçinde olduğumuz engelliler haftasında yine böbrek bulunacağı ümidini yaşıyorum. Sıramı verdiğim çocuğun ailesi beni arayıp teşekkür etti. ben de mutlu oldum."

Tek amaçlarının bütün engellileri bir araya getirmek olduğunu belirten Doğubayazıt Engelliler Dernek Başkanı Oktay Topçi ise, şöyle konuştu:

"Mesut derneğimizin üyesi. Durumunu yakından takip ediyoruz. Gerçekten ihtiyacı çok olmasına rağmen büyük fedakarlık yaptı. Adeta canını bağışladı. Onun bu yaptığını kaç kişi yapar bilemiyorum. Mesut'un yaptığı eşi benzeri az görülen bir fedakarlıktır. Engelli olmasına ve kollarında çok sayıda yara oluşmasına rağmen kendisini kurtarmayıp diğer kızımıza böbreklerini vermiştir. Bizler de derneğimiz adına kendisine özverisinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.