Davutoğlu ne zaman istifa edecek?

Davutoğlu ne zaman istifa edecek?
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Başkanlığı'ndan istifasını 22 Mayıs günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

AK Parti'de yeni genel başkan ve başbakan bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kongre ile belirlenecek. Ankara'dan gelen son bilgilere göre, hükümeti kurma takvimi hazırlandı.

22 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak kongrede yeni genel başkanın seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Davutoğlu'nun istifasını kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Mayıs Pazartesi günü hükümeti kurma görevini yeni genel başkana verecek. Yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan, yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

24 MAYIS - YENİ GENEL BAŞKAN HİTAP EDECEK

24 Mayıs Salı günü AK Parti Genel Başkanı seçilen isim, Meclis'te ilk grup toplantısında konuşacak. Öğleden sonra Meclis Genel Kurulu'nda hükümet programı okunacak. İçtüzük gereği 2 tam gün aradaın sonra yani 27 Mayıs Cuma günü hükümet programı üzerinde siyasi partiler görüşlerini sunacak. 29 Mayıs Pazar ya da 30 Mayıs Pazartesi günü ise yeni hükümetin güven oylaması alacak.

TEMAYÜL YOKLAMASI TAMAMLANDI

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayını belirlemek için iki gündür süren temayül yoklamaları tamamlandı. Temayül yoklamalarından Binali Yıldırım ismi çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.