Koray Aydın önceki adaylığında da il başkanlarını satmış!

Koray Aydın önceki adaylığında da il başkanlarını satmış!
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın, kendisi gibi MHP Genel Başkan adayı olan Meral Akşener’i eleştirerek, rakipleri Devlet Bahçeli’nin övgülerine mazhar olmasının yankıları sürüyor.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın 2012’deki adaylık sürecinde de “kendisini destekleyen il başkanlarını yarı yolda bıraktığı” açıklandı.

“Koray Aydın, Bahçeli’ye rakip olduğu 2012 kongresi sürecinde kendisini destekleyen 8 il başkanını yarı yolda bırakmış; gizlice Bahçeli ile görüşerek, onların partiden ihraç edilmelerini desteklemiş. Kendisi ise Bahçeli ile anlaşarak, yeniden milletvekili seçilip, partide önemli koltuklar edinmiş.”

O İL BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

O 8 MHP il başkanı ortak bir açıklama yaparak, diğer muhalifleri eleştirerek Devlet Bahçeli yönetimini memnun eden Koray Aydın’a tepki gösterdi.

mhp-001.jpg

Koray Aydın’ı “bozguncu” ve “Genel Merkeze hizmet eden” biri olarak lanse eden ortak açıklamada, Koray Aydın’ın dün olduğu gibi bugün de kurultayın toplanması ve ülkücü iradenin sandığa yansımasının önünü tıkadığı belirtildi.

Açıklamada “Biz; dünün paralelci! ve hırsızının! bugün tek ülkücü ilan edilmesini ibretle izliyoruz. Dün paralel iftirasına maruz kalmasına rağmen bugün paralel müfterisi olmasını da ibretle izliyoruz” ifadesi dikkat çekti.

“Milliyetçi Hareket Partisi mensupları, ülkücüler, delegeler, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları yeni ve büyük bir mücadelenin ortasındayken, Koray Aydın’ın sergilediği bozguncu ve Genel Merkeze hizmet eder nitelikteki yaklaşımı bazı konuları açıklama ihtiyacını doğurmuştur” denilen açıklama şöyle:

“KAMUOYUNA DUYURU

Bizler 2012 yılında seçimle gelen ve büyük kongrede Koray Aydın’ı desteklediği için görevden alınan MHP  İl Başkanları olarak tarihi bazı gerçekleri ve uyarılarımızı ülkücü kamuoyu ve Türk Milleti ile  paylaşmak istiyoruz.
 
2012 yılında yapılan MHP 10. Olağan Büyük Kongresi sürecinde  Koray Aydın’ı destekleme  kararı almış ve bu kapsamda oluşan irademizi  delegemiz ile birlikte il merkezlerimizde yapmış olduğumuz ve Koray AYDIN’ın da katıldığı toplantılarda açıkça ilan etmiştik.  Bu toplantıların bütün organizasyonu bugünde diğer il başkanları ve teşkilat mensuplarınca yapıldığı gibi o dönemde de bizler tarafından  yapılmış  ekonomik giderleri de teşkilat mensuplarımızın dayanışması ile karşılanmıştır.

MHP Genel  Merkezi;  her kongre döneminde rakip adaylara uyguladığı yöntemi 2012 yılında da uygulayarak, desteklediğimiz Koray Aydın’a iftira, hakaret ve yalanlarla saldırılarda bulunmuştur.
Bu çerçevede dile getirilen belli başlı iki husus şunlardı.

1-Koray Aydın malum cemaat tarafından desteklenen bir adaydır. İl organizasyonlarına cemaat katkı sağlamaktadır.

2-Bakanlığı döneminde yolsuzluklara bulaşmış, şaibeli bir kişidir.

O dönemde hepimiz bütün inancımızla Genel Başkan adayımız Koray Aydın’ı savunmuş, bu yüzden pek çok hakarete maruz  kalmıştık.
 

Büyük Kongrede; bir gece önceden başlayan hatalı organizasyon, salonda oluşturulan zaaf, gücümüzün çok altında bir imzayla adaylık teklifiyle psikolojik üstünlüğü kaybetme ve etkisiz bir konuşmayla beklenen son geldi. Buna rağmen 441 adet büyük kongre delegesi  tarafımıza  yüksek teveccüh gösterdi.
 

Biz demokratik bir yarış olarak değerlendirerek sonuçlara saygı duyarken, Genel Başkan Devlet Bahçeli  teşekkür konuşması için kürsüye çıktığında, hepimizi kucaklamak yerine başkaldıran fitneyi nasıl ezdiklerini anlatıyordu.
 

Fitne ilan edilen bizler seçimle gelmiş olmanın yüksek sorumluluğu ile  görevlerimizin başına dönüp, yaklaşan mahalli seçimler için hazırlıklara başladık.

Ancak kısa bir süre sonra Genel Merkez intikam operasyonlarına başladı ve hepimiz başkanlığını yaptığımız il teşkilatları kapatılmak sureti ile görevden alındık.
 

İşte tam da bu günlerde medyada  MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bizlerin Genel Başkan adayı Koray Aydın’ın birlikte yemek yedikleri haberi yer alıyordu.

Elbette normal şartlarda bu bir demokratik bir olgunluktu.

Ancak burada beklentimiz doğal olarak, Genel Başkan adayımızın bu yemekte bizlere sahip çıkacak, antidemokratik görevden almaları eleştiren ve sona erdiren bir yaklaşım sergilemesiydi.

Maalesef bu tavır kendisinden gelmedi.
 

Seçimle geldiği görevlerinden Koray Aydın’ı desteklediği için uzaklaştırılan bizler, hukuki ve siyasi olarak neler yapabileceğimizi istişare etmek için Sakarya, Kütahya gibi illerde toplantılar yaptık.

Ancak yine görevden alınmamızın sebebi olan Koray Aydın, yaptığımız bu toplantılardan bile ağır rahatsızlık duyarak bu toplantıların bir sonuca varmasını engellemeye çalıştı.
 

Verdiğimiz hukuki ve siyasi mücadelenin hiçbir yerinde yer almayan, bizlere  manevi en küçük bir destek vermeyen Koray Aydın, bu sürecin ardından tekrar milletvekili seçilip, Meclis Başkan Vekilliğine kadar yükselirken  destek veren sekiz il başkanından  yedi tanesi olarak bizler siyasi tasfiyeye uğradık. Bizimle birlikte yol yürüyen Trabzon il başkanı arkadaşımız  Muammer Demeli  tepki  istifası yapmak istedi bu husus  dahi Koray AYDIN tarafından engellendi.
 

Süreç içerisinde yaşanan pek çok detayla birlikte bu hususları şimdiye kadar kamuoyuyla hiç paylaşmadık. Çünkü bizler, ayrıştırıcı olmayan, hareketin her mensubuna gönlünü açmış, büyük hedefleri olan Türk Milliyetçileriyiz.
 

Ancak geldiğimiz noktada, Milliyetçi Hareket Partisi mensupları, ülkücüler, delegeler, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları yeni ve büyük bir mücadelenin ortasındayken, Koray Aydın’ın sergilediği bozguncu ve Genel Merkeze hizmet eder nitelikteki yaklaşımı bazı konuları açıklama ihtiyacını doğurmuştur.
 

Kendisinden bu güne kadar tek beklentimiz hırsının ve nefsinin esiri olmamasıydı.
 

Tek isteğimiz bir kurultayın toplanması ve ülkücü irade kimi tercih ederse hep birlikte buna saygı gösterilmesiydi.
 

Ancak görülmüştür ki, Koray Aydın’a ilişkin bu beklentimiz yine hayal kırıklığı ile neticelenmiştir.
 

Bize yapılanlara, vefasızlıklara sessiz kalabilirdik ama çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği söz konusu olunca kimse bizden kayıtsız kalmamızı beklememelidir. Hiç kimse bu büyük yürüyüşü ikinci defa engelleyemeyecektir.
 

Ortada daha bir seçimli kurultay bile yok iken, sözde muhalif olduğu Genel Merkezi değil, bir başka muhalif adayı Genel Merkez üslubuyla eleştirmek, iftira, yalan ve hakarete başvurmak yakışıksız bir yaklaşım olduğu gibi ümidini MHP’de yaşanacak değişime bağlayanları yaralar.
 

Sürdürülen mücadele bir demokrasi ve hak arama mücadelesidir. Sandığı delegenin önüne koyma çabasıdır. Bu aşamada Genel Merkeze hizmet eden bir yaklaşım içerisine girmek kabul edilemez.
 

Kurultay şimdi toplanırsa aleyhime netice çıkar diyerek, kişisel hırslarla müşterek çabayı zaafa uğratacak sözler vicdanlarda derin izler bırakır.
 

Bu uyarımız kendi adımıza değil, milyonlarca ülkücü ve Türk milleti adınadır.
 

Defalarca Genel Başkan adayı oldunuz, biz de sizi destekledik. Bu süreçte toplayabildiğiniz imzaları, baştan beri sergilediğiniz tutumu, oynamaya çalıştığınız alanı biliyoruz.
 

Kongreyi kazanamayabilirsiniz ama ülkücülerin teveccühüne çamur atmak yerine saygı duyarak gönülleri kazanabilirdiniz.
 

Eğer siz ülkücü iradeye saygı duymazsanız, ülkücülerin de size saygı duymayacağını unutmamalısınız.
 

Biz; dünün paralelci! ve hırsızının! bugün tek ülkücü ilan edilmesini ibretle izliyoruz. Dün paralel iftirasına maruz kalmasına rağmen bugün paralel müfterisi olmasını da ibretle izliyoruz.

 

Milliyetçi Hareket Partisi 10 Olağan Büyük Kongresinde (2012)  Koray Aydın’ı desteklediği İçin teşkilatları  kapatılarak görevlerinden alınan seçilmiş İl Başkanları… 19/05/2016

Hasan  KAYA                         Zeki Mayi                    Salim AY                     Mehmet ERDOĞAN

Konya eski İl Bşk                    Rize eski İl Bşk          Kütahya eski İl bşk        Sakarya eski İl Bşk

      Mehmet  Tolga AKALIN            Arif SOYSAL                      Osman  Güven
      Edirne  eski İl Bşk                 Çankırı eski İl Bşk                 Muğla eski İl Bşk”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum