AK Parti’de yeni genel başkan açıklanıyor

AK Parti’de yeni genel başkan açıklanıyor
AK Parti’de yeni genel başkan MKYK toplantısının ardından saat 14.00’da açıklanacak. Adaylar arasında öne çıkan isim Binali Yıldırım.

Parti’de kongre sürecine ilişkin en önemli karar günü. AK Parti’deki tarihi günlerden birisi, bugün sabah saatlerinde yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısıyla başlayacak. MKYK’nın saat 11.00’da yapacağı toplantının ardından AK Parti Genel Merkezi, başka bir önemli toplantıya ev sahipliği yapacak. Partinin yeni genel başkan adayı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın başkanlığını yaptığı 4 kişilik heyet tarafından saat 14.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde yine törenle açıklanacak.

Meclis grubunu temsilen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın yer aldığı heyete, kongre sürecini yöneten üst kurula başkanlık eden AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, üçüncü genel başkanın ismini kamuoyuna duyuracak. Açıklama sırasında salonda, milletvekilleri, Ankara il yönetimi, belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları üyelerinden isimler yer alacak. Bu arada yeni genel başkan adayı ile birlikte kongre sürecine ilişkin AK Parti’nin 81 il başkanının da ayrıca açıklama yapması planlanıyor. İl başkanları, geçmiş yönetime teşekkürlerini iletirken, yeni döneme ilişkin de birlik ve beraberlik mesajı verecekler.

Son güne Yıldırım ismiyle girildi

AK Parti kulislerinde yeni genel başkanın kim olacağına ilişkin iddialar, son güne girilirken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım üzerinde yoğunlaştı. Açıklanacak olan isim, kongrenin yapılacağı 22 Mayıs Pazar günü de kongreye katılan tüm delegelerin ortak imzasıyla genel başkan adayı gösterilecek. Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu bir konuşma yapacak. Ardından da yeni genel başkan adayı konuşmasını gerçekleştirecek. Kongre Divan Başkanlığını ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın üstleneceği ifade edildi.

CHP kongreyi izleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 22 Mayıs Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda yapılacak AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’ni izlemesi için Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’a talimat verdiği öğrenildi. CHP’nin hafta sonu Antalya’da düzenleyeceği kampa katılacak Sındır,  pazar günü Ankara’ya gelerek AK Parti’nin olağanüstü kongresini izleyecek.   

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum