AK Parti'de Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu

AK Parti'de Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. Parti sözcüsü Ömer Çelik yeni başbakan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.Yıldırım ilk açıklamasında "Terörü bitireceğiz" dedi.

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. Parti sözcüsü Ömer Çelik yeni başbakan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları;

Değerli arkadaşlarım, aziz milletimize bir kez daha en içten muhabbetlerimizi arz ediyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik Bayramı kutlu olsun.

Hepimizin beraber olduğu bir süreç var. Bir takım teröristlerin milli birlik ve kardeşliğimizi tehdit ettiği dönemde şehit olan kardeşlerimiz var. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

AK Parti'nin ortaya koyduğu irade Türkiye'nin önünün açık olduğunu gösteren iradedir. 

Cumhurbaşkanımızla AK Parti arasında nasıl bir ilişki var? Sayın Cumhurbaşkanımızla ve AK Parti kadroları arasında 1 milim bile mesafe yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti kurulduğu zaman kurucu genel başkanımız AK Parti dünya partisi olacağı zaman Meclis'te tartışmalar çıkmıştı. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir.

YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Bu mekanizma yeni genel başkan adayımızın kim olacağı konusunda da uygulanmıştır. İl gençlik kolları, kurucularımız, MYK ve MKYK üyelerimiz, kadın kolları MKYK'mız ve tabiki çok sevgili milletvekillerimizin katkılarıyla bir karar verilmiştir. Bunun sonucunda Binali Yıldırım, yeni genel başkan adayımız olmuştur.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. 22 Mayıs pazar günü 2. olağan üstü kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine hazır. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına gösterilmek benim için çok büyük bir onur ve aynı zamanda zor bir görev.

Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan devraldığı bayrağı bugünlere başarılı bir şekilde getirmiştir. Partimizin ana kademelerinde 800'e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla bütün dostlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız kimsenin şüphesi olmasın. Milletimize şunu buradan Diyarbakır'da hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına, onların acılarını paylaşmadan önce bir şeyi söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız.  Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun. Allah'a emanet olun, sağ olun var olun. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.