Hissedebilen elektronik deri üretildi

Hissedebilen elektronik deri üretildi
Teknolojik olaylarda en önemli buluşların ülkesi olan Japonya'da bulunan Tokyo Üniversitesi'nde insanların duygularını hissedebilen elektronik deri üretildi.

Tokyo Üniversitesi'nde araştırmalarını sürdüren Prof. Takao Someya "Doktorlar elektronik deriden yapılmış bir eldivenle hastalarında tümör olup olmadığını kontrol edebilecek" diyerek ürettiği teknolojiyi açıkladı.Daha önce üretilen elektronik derilerden daha gelişmiş olan bu teknoloji, en küçük ısı ve basınç değişimini algılayabiliyor aynı zamanda bunları yorumlayabiliyor.

Prof. Takao Someya bu teknolojiyi 15 yıl önce tasarlamaya başladığını ve ilk zamanlarda hayalinin robotlarla insanları birbirine daha da yakınlaştıracak bir aracı geliştirmek olduğunu söyledi.

Someya, "Hayal edin bir robotla el sıkıştığınızda o sizin duygularınızı anlayabiliyor ve ona göre tepkiler veriyor" dedi.

Profesör zaman içerisinde bu hayalinin de geliştiğini belirterek e-deri teknolojisinin sadece robotlarda kullanılamayacağını insanlar için farklı alanlarda da yararlı olabileceğini fark ettiğini belirtti.

Elbiselere yerleştirilecek elektronik derilerle insan vücudundaki değişimlerin daha yakından takip edilebileceğini belirten Someya, "Bu sayede kalp krizini öngörebiliriz" şeklinde konuştu.

Prof. Takao Someya amaçlarının insanlar ve robotlar arasında bir ahenk oluşturarak onları birbirlerine yakınlaştırmak olduğunu belirtiyor.

Tokyo Üniversitesi'nde araştırmalarına devam eden Takao Someya, "Bahsettiğimiz özelliklerin hepsi tam olarak geliştirilmedi ancak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bunların hepsini başarmayı amaçlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.