Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı ?

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı ?
Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklnacak merak konusu. 14 Mayıs günü yapılan ehliyet sınavında sorular ve cevalar açıklandıktan sonra sıra Ehliyet sınav sonuçlarına gelecek. İşte detaylar...

14 Mayıs Cumartesi tarihli ehliyet sınav soruları ve cevapları. 14 Mayıs tarihinde yapılan MEB ehliyet sınavı sonrası gözler kurumun yapacağı açıklamalara çevrildi. Soru cevap anahtarı ve sonuçlar nereden açıklanacak ? MEB resmi internet adresi meb.gov.tr üzerinden yapılacak olan sınav soru cevapları ve sonuçlarına ulaşabileceğiniz bağlantıları haberimizde bulablirsiniz.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI

EHLİYET SINAV SORULARI CEVAPLARI

Ehliyet sınav soru cevap anahtarının her sınav döneminde olduğu gibi sınav tarihinden sorna en fazla 3 iş günü içerisinde açıklanması bekleniyor. Sorular ve cevap anahtarına ulaşmak için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.

Ehliyet almak için başvurulan bu sınav çok oturumlu olarak yapılmaktadır. Bu sınavın kendine özel 3 farklı şekilde  çoktan seçmeli sorular le ehliyet almak istenen test edilir. Sınavda yer alan konular ise şu şekildedir:  motor, trafik ve son olarak ilk yardım dersleridir. Bu derslerden gelen toplam 50 soru sorulmaktadır. En çok 100 puan alacak şekilde bu sınav yapılır.  Bu yazılı sınavdan 70 puan altında alan kişiler ikinci oturum olan direksiyon sınavına katılım hakkına sahip olamazlar. Bu nedenle 70 puanın altında alan vatandaşlar tekrar yazılı sınava tabii tutulur. Uygulamalı sınav olarak da adlandırılan direksiyon sınavı da verilen eğitim sonucunda yapılır. 14 Mayıs tarihinde yapılan ehliyet sınav soruları ve sonuçlarının yanı sıra sınav sonuçlarının en kısa zamanda sonuçlarının açıklanacağı duyurulmuştur. Ehliyet sınav ve sonuçları hakkında verilen bilgiler sonucunda ehliyet sınav ve sonuçları hakkında bilgi almak isteyenler interneti kullanabilir. Ehliyet sınav soruları ve cevapları hakkında işte bu şekilde internetten bilgi alabilirler. Ehliyet sınav ve sonuçları hakkında işte bu şekilde detaylı bilgi alabilirsiniz. Ehliyet sınav soruları ve cevapları en kısa zamanda açıklanacaktır. Ehliyet sınav ve sonuçları hakkında her şey için interneti kullanabilirsiniz. Ehliyet sınav ve sonuçları açıklandığında MEB resmi sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca 14 Mayıs tarihli ehliyet sınavının soruları ve cevapları da açıklanmamıştır. Ehliyet sınav soruları ve cevaplarını da MEB resmi sayfası üzerinden öğrenmek mümkündür.

Kimlik belgesi yanında olmayan kursiyerler kesinlikle sınava alınmayacaktır. Kimlik fotokopisi aslı gibi onaylı olsa dahi sınavda kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanı, pasaport ve/ veya başka sınıf sürücü belgesi hariç başka hiçbir kimlik geçerli sayılmayacaktır. Vukuatlı nüfus cüzdanı da sınavda geçerli değildir. Ancak, er ve erbaşlar askerlik görevini yaptığı birliğine nüfus cüzdanını teslim etti ise sadece “er ve erbaş askeri kimlik kartı” ile sınava alınabilecektir.

Kursiyerler, sınav salonlarına alınırken; yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ve silah bulunup bulunmadığı kontrol edilecektir. Kursiyer bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği için tutanakla sınavı geçersiz sayılacaktır.

Kursiyerler, sınav giriş belgesinde belirtilen sıra numarasında oturacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını kursiyerlerin önünde açarak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır.

Kursiyer, fotoğraflı cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecektir. Kursiyerin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya cevap kâğıdı kullanılamayacak düzeyde yıpranmışsa, yeni bir cevap kâğıdına kursiyer kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacaktır. Salon başkanı konu ile ilgili tutanak tutacaktır.

Kursiyer, sınav süresince (60 dakika) sınav salonunu terk etmeyecektir.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.
Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.
Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.