Figen Almanya'ya kaçtı

Figen Almanya'ya kaçtı
HDP’nin Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlığı kaldırılır kaldırılmaz Almanya’ya kaçtı.

Dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin hemen ardından HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'nın Frankfurt şehrine gitti. Yüksekdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Almanya'ya gidişine ilişkin gazetecilere “Programım için gidiyorum" dedi, dokunulmazlıklara ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

“Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz" skandal açıklaması uzun süre tartışılan Yüksekdağ'ın dokunulmazlık yasası sonrası koşa koşa Almanya'ya gitmesi, “sırtını Almanya'ya mı dayayacak" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

EŞİ DE ALMANYA'DA İDDİASI

Figen Yüksekdağ'ın “MLKP üyeliğinden" hapis cezası onanan eşi Sedat Şenoğlu'nun da Türkiye'de olmadığı, Almanya'ya kaçtığı iddiaları bulunuyor. 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak yargılama devam ederken tahliye edilen Şenoğlu, hapis cezası onanmasına karşın henüz tutuklanamadı. Sedat Şenoğlu'nun hala MLKP için çalıştığı belirtiliyor.

HDP'liler, Türkiye'yi terörle mücadele faaliyetlerinde şikayet etmek ve başları her sıkıştığında akıl almak için soluğu Almanya'da alıyorlar. Almanya, Avrupa'da, terör örgütlerine büyük destek veren ülkeler arasında en ön sıralarda yer alıyor. Almanya, terör örgütü MLKP başta olmak üzere radikal sol örgütlere ev sahipliği yapıyor ve PKK'ya, kurulduğu günden beri verdiği destek biliniyor. Bugüne kadar tek bir PKK'lı dahi Almanya ya da Avrupa'dan Türkiye'ye iade edilmezken, Almanya'nın da imza attığı terör listesinde bulunmasına rağmen PKK'lılar bu ülkede özgürce barındırılıyor.

18 YAŞINDA TUTUKLANDI

Almanya'ya akıl almaya giden Yüksekdağ'ın hakkındaki fezlekeler hayli ağır. Yüksekdağ, lise yıllarından beri terörist eylemlerde aktif rol alıyor. Fezlekelerin yargıya iade edilmesiyle birlikte “Terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla hakim önüne çıkması beklenen Yüksekdağ, daha 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltına alındı.

TOPLUMDA KARŞILIĞI YOK

MLKP üyeliğiyle de suçlanan Yüksekdağ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanlığı'nı yaptı, Haziran 2014'te ise HDP 2. Olağan Kongresi'nde partinin eş başkanı olarak seçildi. Toplumda yeteri kadar siyasi karşılığı olmayan Figen Yüksekdağ'ın HDP'ye eş başkan olmasının temel sebebi olarak MLKP terör örgütünün merkez komite yedek üyesi olması gösteriliyor.

İHANET BİLDİRİSİNDE BND BAĞLANTISI

MLKP terör örgütünün, Yüksekdağ'ın bir süre başkanlığını yaptığı, Suruç'ta katliama uğrayan gençleri temsil eden ESP'nin illegal yapılanması olduğu biliniyor. Bazı sözde akademisyenler bir süre önce “Bu suça ortak olmayacağız" başlığı altında ihanet bildirisine imza attı. Bildiriyi imzalayan bin 128 akademisyenden bazılarının Alman gizli servisi BND ile bağlantılı Alman vakıflarıyla ilişkisi olduğu belirtiliyor.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.