37 yıl sonra yeniden ders başı yaptılar

37 yıl sonra yeniden ders başı yaptılar
Adana’nın Kozan ilçesinde 37 yıl sonra bir araya gelen 1976-1977, 1978 ve 1979 yılı Kozan Ticaret Lisesi mezunları, 37 yıl sonra yeniden öğretmenleri ile birlikte yeniden ders başı yaptı.

Kozan Ticaret Lisesi’nde 1976 ve 1979 yılları arasında eğitim-öğretim gören ve aradan geçen 37 yılın ardından Türkiye’nin dört bir yanından sosyal medya ve telefon aracılığı ile anlaşarak bir araya gelen 105 kişiden oluşan dönemin lise öğrencileri ve öğretmenleri eğitim öğretim gördükleri okul binasında yeniden ders başı yaptılar. Uzun yıllar sonra arkadaşları ve öğretmenleri ile bir araya gelen grupta hem heyecanlı hem de hüzünlü anlar yaşandı. Bazı dönemin öğrencileri sınıflarına girdiklerinde eski günleri hatırladılar. Bazı öğrenciler ise arkadaşlarını tanımakta güçlük çektiler. Dönemin öğrencileri 37 yıl aradan sonra hayata veda eden arkadaşları ve öğretmenleri için de dua ettiler.

37 yıl sonra arkadaşları ile bir araya gelen Yusuf Kaya adlı dönemin öğrencisi, “1978-79 yılında mezun olduk. Uzun yıllar geçmiş olsana rağmen yeniden öğrenci olmanın ve yeniden sıralara oturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm arkadaşlarımızla beraber bunu da paylaştık. Hepsinden Allah razı olsun. Arkadaşlarımız katılımcı bir düşünce ile birlikte sınıflara girdik. Hocamız ders işledi bizimle. Eski öğrenci heyecanını yaşadık. 37 yıl oldu biz okuldan mezun olalı. Bu aslında bizim üçüncü toplanmamız fakat ilk ders başı 37 yıl sonra ilk ders başı yaptığımız bu program oldu. Bunu gelenekselleştirdik. Bu katılıma davet ettik arkadaşlarımızı hepsi geliyorlar. Çok güzel bir duygu 37 yıl sonra yeniden sıralara oturmak. O güzel günleri yeniden hatırlamak bizi onurlandırıyor mutlu ediyor. Sanki o eski günleri aynen yaşıyoruz. Tüm arkadaşlarımız o kadar mutlular ki gözlerinden anlıyorum bu duygu ve düşünceyi hayata geçirmenin çok güzel olduğunu ve arkadaşların heyecanından, mutluluğundan, sevincinden özellikle öğretmenlerimizin böyle aynı heyecanı yaşadıklarını gördüm mutlu oldum” dedi.

Mersin’den gelerek toplantıya katılan Ayten Aylı ise, “37 yıl sonra şu anda liseli günlerimi yaşıyorum. O heyecanı yaşıyorum. Çok duygulandırdı beni arkadaşlarımla hocalarımı görmek” diye konuştu.
Uğur Halaman ise duygularını şöyle dile getirdi:

“O zamanki öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı görmek gerçekten beni çok duygulandırdı. Yani anlatılmaz bir duygu. Bu işi organize edenlere tekrar çok teşekkür ediyorum onlardan Allah razı olsun. Her yıl bu toplantı yapılıyormuş. Bu üçüncü yılı ve ben yeni katıldım bu toplantıya. Bundan sonra da katılacağım.”
İbrahim Bolat da, “Kozan Ticaret Lisesi’nin ilk mezunlarıyız. Büyük bir fedakarlık olmasa bu kadar uzun süreden sonra böyle bir organizasyonu yapabilmek mümkün değil. Arkadaşlarımız büyük bir gayretlerle üçüncü yılı düzenleniyor bu toplantının. Oldukça mutlu olduk. Adeta 23 Nisan sevinci gibi bir sevinç yaşıyoruz şu an. Yıllar sonra arkadaşlarımız ile bir araya gelmek. Her birimizdeki değişiklikleri görmek bizleri daha da mutlu etti” dedi.

Mansur Aladağ ise, “Liseye başladığımız yıllardaki heyecanı yaşadık. İnşallah bu birlikteliğimiz devam eder. Arkadaşlarımız sağlık ve huzur içerisinde günlerini sürdürürken bundan sonraki yıllarda da bir araya geliriz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ünal, “Vallahi ben bugün mutluluktan ağladım gerçekten dışarıda ağladım. O kadar hoş bir hareket ki yıllarımızın en güzel günlerini bu okulda geçirdik. O yönden çok mutluyum” dedi.

Mutlu Dağlı ise, "Yaklaşık 40 yıl oldu bu okuldan ayrılalı. Ama bugün 40 yıl önceye döndük tekrar. Aynı heyecanı ve duyguyu yaşıyoruz. Uzun yıllar Kozan’da idarecilik ve Zabıta Müdürlüğü yaptım. Bundan dolayı çok mutluyum bu okulu bitirmekten. Yıllar oldu tarih tekerrür etti ve bu okulda üniversite sınavına girdim ve üniversiteyi bu okulda sınavı kazanarak üniversiteyi bitirdim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.