Erişilemeyen ilaç derdine son!

Erişilemeyen ilaç derdine son!
Bakanlık ve SGK arasındaki anlaşma kapsamında, hastaların bürokratik zorluklar nedeniyle erişemediği ilaç sıkıntısı sona erecek.

Dünyada ilaç harcamalarına en yüksek ödeme yapan ülke olmamıza rağmen bürokratik zorluklar nedeniyle hastaların erişemediği ilaç sıkıntısı artık bitiyor. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaştı. Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı tüm ilaçların, geri ödeme listesinde olup olmadığına bakılmaksızın, SGK tarafından ödemesi yapılacak. Erişilemeyen, bulunamayan ya da geri ödenmeyen ilaç derdi son bulacak.
 
Her ilaç bulunacak
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geçtiğimiz hafta Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) endikasyon dışı ilaç kullanım onayı verilen hastaların ödemelerinin yapılmasıyla ilgili hastalara kolaylık sağlayan bir düzenleme yaptı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Tıbbi Cihaz İlaç ve Eczacılık Kurumu Başkanı Osman Nacar, dünyada ilaç harcamalarında en cömert ülke olmamıza rağmen bürokratik prosedürler nedeniyle bazı hastaların bazı ilaçlara ulaşmasında sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak, "Yeni düzenleme ile erişilemeyen ilaç sıkıntımız kalmayacak. Eğer bir doktor, bir hastamıza dünyanın herhangi bir yerinde kullanılan bir ilacın tedavi edici olacağını düşünerek reçete yazdıysa ve bunu sağlık heyeti onayladıysa bizim devlet olarak görevimiz o ilaç nerde olursa olsun, fiyatı ne olursa olsu bulup hastamıza teslim etmektir" dedi.
 
SGK ödeyecek
 
Hastaların, 'O ilaç geri ödeme kapsamında değil', 'O endikasyon ile o ilacı bu hastaya veremeyiz' ya da 'hasta ilacı kendi bulsun' gibi ifadelerle zor günlerinde ilaç bulma sıkıntısına sokulmaması gerektiğini söyleyen Nacar, "Bundan sonra Sağlık Bakanlığı'nın olur dediği tüm ilaçları SGK geri ödeme listesinde olup olmadığına bakmaksızın ödeyecek" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.