AK Parti'nin kabine şifresi!

AK Parti'nin kabine şifresi!
AK Parti'de Binali Yıldırım döneminin başlamasıyla partinin önde gelen isimlerinin de aralarında olduğu 6 bakan ile 8 genel başkan yardımcısı listede yer alamadı.

 

AK Parti’de Binali Yıldırım’ın dümene geçmesiyle AK Parti MKYK’sında kabinenin şifrelerini de içeren yarı yarıya değişikliğe gidildi. Bu isimlerden bazıları kabinede ve grup yönetiminde değerlendirilecek.

AK Parti’nin yeni genel başkanı seçilen Binali Yıldırım’ın önceki akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede son şekli verilen yeni Merkez Karar Yönetim Kurul (MKYK) listesinde, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer almadı. Partinin 2 numaralı ismi Mehmet Ali Şahin ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Doğan Kubat, Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Akdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ liste dışı kaldı. Kulislerde, Şahin ile partinin önemli isimlerinden eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in kendi talepleriyle MKYK’da yer almadıkları belirtiliyor.

MKYK’dan gidenler: Mahmut Atilla Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Yalçın Akdoğan, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Zeki Aygün , Selçuk Öztürk, Mehmet Babaoğlu.

574203b518c7735ab8a2c9e8-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum