HDP'lilere Sur'da soğuk duş!

HDP'lilere Sur'da soğuk duş!
HDP'li milletvekilleri Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde esnafın tepkisiyle karşılaştı.

Diyarbakır'da Hz. Süleyman Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etmek isteyen HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve beraberindeki milletvekilleri, esnafın beklenmedik tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Ziyaret sırasında esnaflar HDP'lilerle yaşadıkları sorunları dile getirdip, ekonomik anlamla büyük zarara uğradıklarını ve kepenkleri kapatma noktasına geldiklerini anlattı.

"Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan"

Ziyaret sırasında 10 kişilik esnaf grubu HDP'lilere, "Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan" diye tepkilerini dile getirdi. Polis ekipleri araya girerek, esnafları sakinleştirip uzaklaştırırken, gerginlik büyümeden önlendi.

"Güneydoğu'nun hepsi perişan oldu."

Baluken'in, "Bu, yüz yıllık bir hesaptır, yüz yıldır Kürtlere bu zulüm yapılıyor ama bir yüz yıl daha izin vermeyeceğiz." sözleri üzerine ayakkabı boyacısı, "Şimdiye kadar dedelerimiz hep beraber savaştı, şehit oldu. Benim rahmetli dedemin cenazesinin nerede olduğu belli değil. Yeter artık, 8 nüfusum var, önce Allah'a, sonra da bu boyaya bakıyoruz. Güneydoğu'nun hepsi perişan oldu." yanıtını verdi.

"Gidin, terk edin burayı"

Öfkesi dinmeyen vatandaşlar tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
"Hainler burada. Gelmeyin buraya, daha niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah'tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan buraya geliyorlar." 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.