KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak milyonlarca kişi bu sorunun cevabını arıyor. KPSS sınavı hafta sonu gerçekleştirildi. Şimdi soru kitapçığının açıklanmasının ardından gözler KPSS sınav sonuçlarına çevrildi...

22 Mayıs Pazar günü yapılan sınavın ardından adaylar, 2016 KPSS sorularının yanıtlarını aradılar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS oturumları tamamlandı KPSS sorularını doğru çözebilmek ve uzun zamandır devam ettikleri yoğun çalışmaların karşılığını almak isteyen adaylar sınavların ardından gerek kitaplarda, gerekse arama motorlarında KPSS sorularının cevaplarını aramaya başladılar.

2016 Kpss sınavının ilk aşaması olan Genel Kültür, Genel Yetenek sınavı 22 Mayıs Pazar Sabahı saat 09:30'da başladı. 11:30'da sona eren sınav öncesnde adaylar sıkı bir aramanın ardından salonlara kabul edildi. Binlerce adayın ter döktüğü 2016 Kpss sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? sorusu merak edilmeye başlandı. 2016-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, eğitim Bilimleri soruları yayınlandı.

2016 KPSS sınav sonuçlarının bir hafta içinde açıklanması bekleniyor. Öte yandan adaylar, 29 Mayıs Pazar günü alan sınavında ter dökecek.

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) dün yapılan 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2016-KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına saat 18.10'dan itibaren erişilebildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2016 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri 2 oturumla gerçekleştirildi. ÖSYM dün yapılan sınavın soru ve cevap anahtarını yayınladı. KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlanmasının ardından adaylar, "sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye araştırmaya başladılar. 2016 KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinden duyuralacak.
KPSS'NİN İLK OTURUM TAMAMLANDI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) dün gerçekleştirilen sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi.
Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltildi.
KPSS alan bilgisi sınavı, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak 2 oturumla devam edecek.

KPSS’ye girişte adaylar didik didik arandı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren adaylar, salon girişlerinde didik didik arandı.

KPSS lisans düzeyi Zonguldak’ta yapıldı. Adaylar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların bahçesinde toplandı. Mithatpaşa Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu’nda sınava giren adaylar, bahçede yağmur altında bekledi. Kadın ve erkekler olarak ayrı ayrı sıraya giren adayların üzerleri ve çantaları güvenlik görevlileri tarafından didik didik arandı. Adayların kolye, madeni para, saat, cüzdan, cep telefonu, çakmak, yüzük, kemer, toka, küpe, kalem ve silgi gibi malzemelerle sınav salonlarına girmelerine izin verilmedi. Adayların yanlarında getirdikleri su şişelerindeki ambalajlar da söküldü.

Terakki Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda sınava girecek bazı adaylar, yanlışlıkla Gazi Ortaokulu’na gelmesi üzerine polisler tarafından uyarıldı. Adaylar koşarak sınava girecekleri diğer okula gitti.

Nüfus cüzdanını unutan 30 yaşındaki Erhan Boynukısa, sürücü belgesini göstermesine rağmen sınava alınmadı. Boynukısa, "Ehliyetin geçersiz olması nedeniyle sınava alınmadım. Emeklerim boşa gitti" dedi. Nüfus cüzdanı olmadığı için sınava alınmayan Arslan Özkan da sınav günü nüfus müdürlüklerinin kapalı olmasına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.