Bahçeli 'Başkanlık' ile ilgili açıklamalarda bulundu

Bahçeli 'Başkanlık' ile ilgili açıklamalarda bulundu
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başkanlık ya da Partili Cumhurbaşkanlığı konusunda açıklamalarda bulundu.

MHP  grup toplantısında  gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli, konuşmasına Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na getirilmesini değerlendirerek başladı. Ağırlaşan gündemde Binali Yıldırım'a tarihi bir görev düştüğünü belirten Bahçeli, Binalı Yıldırım'a yeni görevinde başarılar diledi.

"AK Parti'ye desteğimiz terörle mücadeleyle sınırlıdır"

Binali Yıldırım'ın AK Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmanın önümüzdeki dönemle ilgili şifreleri barındırdığının altını çizen Bahçeli, AK Parti'de başkanlık hazırlıkları yapıldığını, bu konuda MHP'den de destek beklendiğini söyleyerek "Türkiye'nin çıkarlarını savunmaya hem hazırlıklı hem de kararlıyız ancak bizim için başkanlık sisteminin mahsurları çoktur. Şimdi bizden başkanlık konusunda bir adım bekleniyor. MHP sistem tartışmalarının çok ciddi badirelere yol açacağını görmektedir. Bizim AK Parti'ye desteğimiz terörle mücadeleyle sınırlıdır. Başkanlık sistemi ve Partili Cumhurbaşkanlığı'na vereceğimiz bir katkı yoktur." dedi.

"Şimdi dertlerini savcılara anlatsınlar"

Konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasını değerlendiren Devlet Bahçeli, aylardır şehit düşen güvenlik güçlerinin, Dürümlü'de katledilen masum vatandaşların hesabının sorulması için dokunulmazlık zırhının delinmesinin şart olduğunu kaydetti. Bahçeli "MHP'nin 40 vekili oylamalara eksiksiz katılarak milli vicdanı yerine getirmiştir. Şahsımın da fezlekesi olmasına rağmen, halkın yanında bulunduğum için bahtiyarım. Bizim yüzümüzü kızartacak, yüzümüzü yere eğecek ihanetimiz olmamıştır, olmayacaktır. Şimdi terör destekçileri dertlerini savcılara anlatacaktır" dedi.

"CHP millete hesap verecek"

CHP'nin dokunulmazlıklar konusunda HDP'ye verdiği desteği sert bir dille eleştiren Bahçeli " Dokunulmazlık oylamalarının ilk turunda CHP ile HDP'nin aynı çizgide buluşması ibretliktir. CHP, HDP'nin hizasına düşmüştür bunun hesabını da milletimize verecektir" dedi.

Gazetecilere tepki

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli kurultay sorularına çok sert  tepki gösterdi. Bahçeli," Basın mensubu arkadaşlarımızın nereye hizmet ettiklerini anlamakta zorluk çekiyoruz ve saygımız giderek azalıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.