Ümit Özdağ’dan Kurultay açıklaması

Ümit Özdağ’dan Kurultay açıklaması
Yargıtay’ın MHP ile ilgili kurultay kararının arından ilk açıklama MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ tarafından yapıldı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Özdağ kararla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yargıtaydan olumlu bir karar çıktı. Böylece MHP kongresinin yapılması önündeki en önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada Yargıtay kararına saygı duyacağını açıklamıştı. Böylece kurultayın MHP geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleştirileceği süreç başladı diye umuyorum. Kongre aynı zamanda Türkiye’de hukukun gidişatı açısından da önemli bir karardır. Bu sürecin saray ve hükumet tarafından nasıl siyasallaştırılmak istendiği hep birlikte gördük. Oluşturulmak istenen baskıyı gördük.  Sadece Milliyetçi Hareket Partisi değil tüm Türkiye hukuk devleti konusunda bu kararı bekliyordu. “

Ümit Özdağ, Genel Başkan adaylarından Koray Aydın’ın Meral Akşener’e sitemi konusunda sorulan soruya ise; “MHP kurultayı 6 aydır devam eden süreç. Bu süreç içerisindeki tüm olumsuzluklara rağmen kurultay süreci olabildiğince karşılıklı saygı içinde geçti. Çok büyütülmemesi gereken küçük kırgınlıklar olabilir. Keşke olmasaydı ama artık aşılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.