İş hayatına atılacak kadınlara destek!

İş hayatına atılacak kadınlara destek!
Kadın istihdamının arttırılması ve desteklenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde "Kadın Girişimciliği Programı" hayata geçirilecek.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan 65. Hükümet Programı'nda kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik gelecek dönemde gerçekleştirilecek düzenlemelere yer verildi.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde "Kadın Girişimciliği Programı" hayata geçirilecek. Program çerçevesinde kadın istihdamına yönelik sağlanan teşviklerinin sürdürülebilirliği sağlanacak ve uygulamaya konulacak Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak.

Programla kadın istihdamının arttırılması ve ilk kez iş hayatına adım atacak kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini gözeten kolaylaştırıcı tedbirlerin uygulanması öngörülüyor. Ayrıca kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için ilave teşvik mekanizmaları uygulamaya konulacak. Kadınlara yönelik mevzuat, ilgili tarafların görüşleri alınarak gözden geçirilecek.

Kreşler için teşvik düzenlemeleri yapılacak

Hükümet Programı'na göre, aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkarılacak. Sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve iş birliğini arttırmak amacıyla "Aile Bilgi Sistemi" kurulacak.

Sosyal yardımlarda aile büyüklüğünü esas alan, ailenin bütünlüğünü koruyan ve sosyal destek hizmetlerinin bütünleşik bir şekilde sunulmasını sağlayacak yeni bir modelin hayata geçirilmesi amacıyla "Sosyal Yardım Kanunu" çıkarılacak.

Vatandaşların kaliteli, hesaplı, kolay erişilebilir kreşlerden faydalanabilmesi için teşvik düzenlemeleri yapılacak, yoksul ailelere de belirli ölçütlerde internet erişimi imkanı sağlanacak.

Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlar için başlatılacak Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) aşamalı olarak hayata geçirilecek. Aile değerlerini ön plana çıkaran kültür, sanat, eğitim çalışmaları teşvik edilecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.