Fenerbahçe Galatasaray basket maçı Skor ve özet burada olacak!

Fenerbahçe Galatasaray basket maçı Skor ve özet burada olacak!
Galatasaray fenerbahçe basket maçı için heyecan dorukta. Basketbolseverlerr muhtrsem bir akşam yaşatacak olan Fenerbahçe Galatasaray takımlarında skor ne olacak merak konusu. İşte maç detayları...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 107 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise rakibinin oldukça gerisinde kaldı.
İki takım arasında Türkiye Kupası'nda geride kalan 25 maçtan 12'sini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 10 maç da berabere sonuçlandı. 
Kupada Galatasaray 41, Fenerbahçe ise 29 gol attı.

Fenerbahçe 93-79 Galatasaray Odebank

10 kez Galatasaray, 4 kez Fenerbahçe turu geçti

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 4 kez final, beşer kez de yarı final ve çeyrek finalde eşleşti.
Kupa serüveninde 10 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı. 
Bu arada rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, bir kez uzatma bölümünde, bir kez de gol averajıyla belirlendi.

4 finalde de Galatasaray güldü 

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 5. kez finalde karşılaşacak. 
İki ekip 53 yılı geride kalan kupa tarihinde daha önce 4 kez finalde buluştu, hepsinde de gülen taraf Galatasaray oldu. 

Galatasaray, çift maçlı finallerde 1962-1963 sezonunda rakibini her iki müsabakada da 2-1 yenerek, 1964-1965 sezonunda 0-0'ın rövanşında 1-0 mağlup ederek, 1995-1996'da ise 1-0 kazandığı ilk maçın ardından rövanşta uzatma bölümünde 1-1 berabere kalarak kupaya uzandı. Sarı-kırmızılı takım, 2004-2005 sezonunda tek maç üzerinden oynanan finali ise 5-1 kazandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası'nda genelde 8, finalde ise 11 yıl sonra karşı karşıya gelecek.

Fenerabahçe Galatasaray basket maçı saat kaçta hangi kanalda?
Fenerabahçe Galatasaray Basketbol Yarı Final maçı 25 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00'da başlayacak. Mücadele Lig TV 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Türkiye'de 17. randevu 
Obradovic ve Ataman'ın yolu 2013 yılında Türkiye'de kesişti. Sezonun başında Obradovic Fenerbahçe'yle, Ataman ise Galatasaray'la anlaştı. İkili takımlarıyla ilk ciddi sınavlarını 2013 Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birbirlerine karşı verdi. Samsun'da oynanan maçı Obradovic'in Fenerbahçe'si 64-62 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Obradovic ve Ergin Ataman, Türkiye'de 16 kez karşılaştı. İki başantrenör şu anki görevleriyle ligin normal sezon ve play-off karşılaşmalarında 15, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise 1 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Sırp başantrenör 9, Ataman ise 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 

Ergin Ataman, Obradovic'i deplasmanda yenemiyor 
Ergin Ataman, çalıştırdığı takımlarla Obradovic'in ekiplerini deplasmanda hiç yenemedi. Obradovic'in Panathinaikos'una 4, Fenerbahçe'sine karşı ise deplasmanında ise 8 kez mücadele eden Ataman, bu 12 maçı da rakibine kaybetti.

Sırp başantrenör de Ataman'a karşı deplasmanda oynadığı 11 maçta sadece bir kez kazandı. Obradovic, Panathinaikos'u çalıştırırken 30 Ekim 2005'te Ergin Ataman'ın başında olduğu Ülker'i İstanbul'da yenmişti. İkilinin Türkiye'de birbirlerine konuk olduğu maçları ise hep ev sahibi takımlar galip bitirdi. Obradovic ve Ergin Ataman, kariyerlerinde 2 kez de tarafsız sahada mücadele etti. Bu iki karşılaşmayı da Obradovic'in takımları kazandı. 

Ligde 2013-2014 sezonunda play-off final serisinin son maçında Galatasaray, sahaya çıkmadığı için Fenerbahçe hükmen 20-0 galip sayılmıştı. Bu karşılaşma istatistiklere dahil edilmemiştir. 

Avrupalı başantrenörler 
Her iki başantrenör de kariyerlerinde Avrupa'da büyük başarılar elde etti. Fenerbahçe'nin başında yer alan Obradovic, Avrupa Ligi tarafından "yaşayan efsane" olarak lanse ediliyor. Avrupa Ligi'ni 8 defayla en fazla kazanan başantrenör olan Sırp çalıştırıcı, ayrıca 2 kez de Saporta Kupası'nı kazanma sevinci yaşadı. Obradovic iki yıldır Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynatarak önemli bir başarı elde etti.

Türk basketbol tarihinin en başarılı başantrenörü olarak gösterilen Ergin Ataman ise başantrenörlük kariyerinde 2 kez Türkiye'ye Avrupa'da kupa getirdi. Ataman Beşiktaş'la 2012 yılında FIBA EuroChallenge, 2016'da ise Galatasaray Odeabank ile ULEB Avrupa Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Ataman, ayrıca Avrupa Ligi'nde hem Efes Pilsen'le hem de Montepaschi Siena'yla Dörtlü Final oynayarak üçüncülük sevinci yaşadı.

Avrupa'da başarılı oldular 
İki takım da bu sezon Avrupa'da yarıştıkları kulvarlarda önemli başarılar elde etti. Galatasaray Odeabank, Avrupa'nın en önemli ikinci kupası olan ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon olarak Türk basketbol tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

Fenerbahçe ise Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli kupasında finale kadar yükseldi. THY Avrupa Ligi'nde finale kalarak bunu başaran ilk Türk takımı olan sarı-lacivertliler, CSKA Moskova'ya kaybederek Avrupa ikinciliğiyle yetinmişti. Bu sezon Avrupa kupalarında Türk basketboluna büyük sevinç yaşatan iki takım, finale kalmak için karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.