Çöp evden tavuk kümesi çıktı

Çöp evden tavuk kümesi çıktı
Bursa'da müstakil bir apartmandan gelen yoğun pis koku ve hayvan seslerinden dolayı şikayette bulunan vatandaşların ihbarını değerlendiren zabıta ve polis ekiplerinin gittiği apartmandan tavuk kümesi çıktı.

Bursa’da zabıta ve polis ekiplerinin şehrin merkezinde “çöp ev” diye gittiği 4 katlı müstakil apartmanın 3 katının tavuk çiftliği gibi kullanılması baskına giden ekipleri  şoke etti.

ŞİKAYET EDİLDİ 

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi Alacahırka Mahallesi’nde bir apartmandan yoğun koku ve hayvan seslerinin gelmesi üzerine sokak sakinleri Osmangazi Belediyesi’ne şikayette bulundu. Zabıta ekipleri şikayet edilen apartmana birkaç kez gitse de kapıyı açan olmayınca geri döndü. Şikayetlerin devam etmesi üzerine ekipler bu sefer aynı eve savcılıktan arama kararı çıkartıp polis ekipleriyle birlikte geldi.

tavuk-642x320.jpg

ARAMA KARARINI SORDU

Sabah saatlerinde İlyas F. (35) ile annesi Sacide F.’nin (75) yaşadığı eve baskın yapan ekipler, yine kapıyı çaldı. Balkona çıkan ev sahibi yaşlı kadın, ekiplere arama kararlarının olup olmadığını sordu. Kapının önünde bekleyen polis ekipleri evin her yerini arama kararı olduğunu belirtince yaşlı kadın ve oğlu kapıyı açmak zorunda kaldı. İlyas F. bir süre arama kararını inceledikten sonra ekipleri içeriye aldı.

tavukk1-400x265.jpg

KIZIMIN EŞYALARI VAR DEDİ KÜMES ÇIKTI

Önce evin giriş katındaki apartman dairesinin kapısını açtıran zabıta ekipleri, dairenin içerisinin tavuk kümesi haline dönüştürüldüğünü görünce tavukları sordu. Sacide Fidan hayvanları bir başka yakınlarına verdiklerini söyledi. Polis ve zabıta ekipleri diğer katlarda bulunan daireleri de aramak isteyince bu sefer de İlyas F., her katta bir başka kişinin oturduğunu ev sahiplerinin evde olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis olay yerine çilingir çağırdı. Çilingirin geldiğini gören yaşlı kadın en üst katta kızının eşyalarının olduğunu, damadı ile aralarının açık olduğunu, damadının kapıyı kilitleyip gittiğini söyledi. Kadına inanmayan ekipler binanın en üst katındaki daireye girince gördükleri manzara karşısında adeta şok oldu. Her odası kümes haline çevrilmiş 3+1 dairede 50’ye yakın kanatlı hayvanın bakıldığı belirlendi.tavukk-400x265.jpg

TAVUK TİMLERİ İŞ BAŞINDA

Apartmanda yapılan ilaçlamanın ardından içeriye giren ekipler tavukları teker teker topladı. Tavuk timinin yarım saatlik çalışmasının ardından kafeslere konan hayvanlar, Osmangazi Belediyesi’nin hayvan toplama aracına konup Botanik Park’taki Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi. Tavuklarının alınmasına tepki gösteren İlyas F., “Bundan böyle en vahşisinden köpek besleyeceğim. Nasıl olsa ona ceza yok” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.