Cübbeli'nin hapsi isteniyor!

Cübbeli'nin hapsi isteniyor!
Cübbeli Ahmet Hoca'nın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın, "halkın bir kesiminin  benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis  cezası isteniyor.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ünlü  katılmazken, müşteki Rasim Kubilay Ünlü hazır bulundu. Ahmet Mahmut Ünlü'nün  avukatları da duruşmaya katıldı.
 
 Müşteki Rasim Kubilay Ünlü, suçtan zarar gördüğünden kamu davasına  katılmayı talep ederek, 12 sayfalık dilekçesini mahkemeye sundu.
 
 Avukat Fatih Oğuz, müvekkili Ahmet Mahmut Ünlü'nün sağlık sorunu  nedeniyle duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada kendisini hazır  edeceklerini söyleyerek, ''Müsnet eylem nedeniyle müştekinin suçtan zarar görmüş  olması söz konusu olmadığından katılma talebinin reddine karar verilmelidir.''  dedi.
 
Söz alan müşteki Ünlü de Müslüman ve Türk genci olarak söz konusu  eylemlerden zarar görmemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, ''Mahkemece kamu  davasına katılma talebimin reddedilmesi halinde kamu davasının Diyanet İşleri  Başkanlığı'na ihbar edilmesini istiyorum.'' diye konuştu.
 
Hakim Aşkın Kocamanoğlu, sanığın ifadesi alındıktan sonra katılma  talebinin değerlendirilmesine, bir sonraki duruşmada sanığın hazır edilmesine  karar vererek, duruşmayı erteledi.
 
İddianameden
 
 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli  Ahmet Mahmut Ünlü tarafından kaleme alınan ve Tuana Basım Yayın tarafından  dağıtımı yapılan ''Şifa Ayetleri'' isimli kitabın 42 ve 43. sayfalarında  ''erkeğin tenasül uzvu için okunacak dualar'' başlığı altında halkın din  duygularının alenen tahkir edildiği yönünde şikayette bulunulduğu belirtildi.
 
  İddianamede, Ünlü'nün savcılığa verdiği ifadeye de yer verilirken,  şüpheli Ünlü'nün savunmasında soruşturmaya konu 42 ve 43. sayfalardaki bilgileri  başka bir kitaptan alıntı yaptığını belirttiği ancak sayfanın alt kısmında dipnot  gösterilmediği, hangi sayfaların alıntı olduğuna dair bilgi verilmediği  kaydedildi.
 
 Dosya kapsamındaki bilgi, belge, savunma ve tüm delillere göre  şüphelinin Kur'an, hadis ya da sünnete dayanmayan birtakım yöntemlere halkın dini  duygularını incitecek şekilde yer verdiği, halk nazarında olumsuz duygu ve  anlayışlara yol açabilecek bilgilerin doğruluğunu gösteren bir kaynak bulunmadığı  belirtilen iddianamede, şüphelinin atılı "dini duyguların alenen aşağılanması"  suçunu işlediği kanaatine varıldığı ifade edildi.
 
 İddianamede, şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü hakkında "halkın bir kesiminin  benimsediği dini değerleri alenen aşağılama'' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis  cezası isteniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum