Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı yayında!

Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı yayında!
Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı merakla bekleniyordu ve yayınlandı. TRT1 ekranlarının heyecan ve aksiyonun eksik olmadığı dizi Diriliş Ertuğrul 60. bölümde izleyenleri yine ekrakilitleyecek...

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Osman Soykut ve Hülya Darcan'in paylaştıkları televizyon dizisi Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölümü ile 1 Haziran 2016 Çarşamba akşamı saat 20:00'da Trt1'de.

Diriliş Ertuğrul 60. yeni bölüm fragmanı için tıkla 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 60. BÖLÜM ÖZETİ

Ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 60.Bölümünde Ertuğrul, Noyan’ı yakalayarak bir kez daha Saadettin Köpek’in oyununu bozmuştur. Ertuğrul, Noyan’ı öldürmediği gibi, Turgut’un öldürmesine de izin vermez. Bu karara öfkelenen Turgut, hem Ertuğrul’un yanından hem de obadan ayrılmıştır.   Ertuğrul ise Noyan’ı öldürmeyerek, Saadetin Köpek’le olan işbirliğini ortaya çıkarmak niyetindedir. Diğer yandan Noyan ve Boğaç’ın Ertuğrul’un eline geçtiğini öğrenen Saadetin Köpek, telaşlanır. Noyan ve Boğaç’ın konuşması, bütün yaptıklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Obada ise Tuğtekin ve Gökçe’nin yası devam etmektedir. Dodurgalılar Tuğtekin Bey’in yerine gelecek aday için çalışmalara başlamıştır. Artuk ve Akça Bey’in aday olduğu seçim bir hayli sert geçmiştir. Akça Bey Saadetin Köpek’in yardımlarıyla da Dodurgalılar’ın yeni beyi olmuştur. Ertuğrul, Sultan’a gitmeden önce Halime’yi almak için obaya gider. Sungur ise Gündoğdu’nun yardımıyla Yiğit’in peşine düşmüştür. Yiğit’in yerini bulan Sungur Tekin’le, alplar arasında arbede yaşanır. Bu sırada obadan geri dönen Ertuğrul, Noyan’ı öldürür.  Sungur Tekin’in şehzadeyi öldürmesine engel olmak için araya girer. Ancak yaşanan arbedede Sungur Tekin, ağır bir yara almıştır.
 
Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Sungur Tekin’in durumu ne olacaktır? Sungur Tekin yaşayabilecek midir? Ertuğrul, neyle suçlanır? Gündoğdu’nun restine karşı Ertuğrul, hangi hamleyi yapar? Kayılar’ın yeni beyi kim olacak? Kardeşler arasında yaşanan gerilimime Hayme’nin tepkisi ne olacaktır? Ertuğrul’un aldığı büyük karar nedir? Bütün bu soruların cevabı Diriliş 60. Bölümde yanıt bulacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA GEÇTİĞİMİZ HAFTA NELER OLDU?

Diriliş “Ertuğrul”un 59.Bölümünde Yiğit’in, Ertuğrul’a gönderdiği mektup bütün gerçekleri ortaya çıkarmıştır.  Yiğit, Turgut ve Dündar’ı kurtarmak için, bu oyunu oynadığını yazmıştır. Ertuğrul, hem Yiğit’i kurtarmak için hem de Saadettin Köpek’in oyununu bozmak için yola çıkmıştır. Turgut ise Yiğit’in yardımıyla isyancı beylerin elinden kaçmayı başarmıştır.  Ertuğrul, isyancı beylerle konuşarak bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyler. Ertuğrul’un Yiğit’in yanına geldiğini öğrenen Saadettin Köpek, isyancı beylerin karargâhına baskın yapar. Yiğit, göğsünden aldığı okla ağır yaralanır. Ertuğrul ve alpları yaşanan sert çarpışmadan sonra kurtulmuşlardır. Diğer yandan Tuğtekin, Noyan’ın tuzağına düşmüştür. Tuğtekin, Noyan tarafından ağır bir şekilde yaralanır.  Saadetin Köpek, askerlerini obaya göndererek, Ertuğrul’un yakalanmasını emreder. Bütün bunlar yaşanırken, Tuğtekin ve Gökçe obaya getirilir. Gökçe ölmüş, Tuğtekin ise ağır yaralıdır. Bu olay obada büyük bir infial meydana getirir. Olanları öğrenen Ertuğrul, her şeyi göze alarak obaya gelir. Sungur Tekin ile tartıştığı sırada Tuğtekin vefat eder. Ertuğrul, gözyaşları içinde intikam yemini etmiştir. Alplar ise kervansaraydan çıkan Boğaç’ı yakalayarak mağaraya getirirler.
                                                                                         
Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Ertuğrul ve Noyan karşılaşmasında neler olacak? Ertuğrul Saadettin Köpek’in hangi oyunu bozacak? Saadettin Köpek’i ilk defa bu kadar çaresiz bırakacak olay nedir? Ertuğrul ve Turgut’un yolları neden ayrılır? Sungur Tekin, Yiğit’in yerini kimden öğrenecek? Sungur Tekin, Yiğit’i yakalayabilecek mi? Gündoğdu, annesine hangi meseleden dolayı rest çeker? Bütün bu soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 59. son bölümünde yanıt buldu.

OYUNCULAR:

ERTUĞRUL (Engin Altan DÜZYATAN)

HALİME HATUN (Esra BİLGİÇ)

GÜNDOĞDU (Kaan TAŞANER)

HAYME ANA (Hülya DARCAN)

İBN-İ ARABİ (Osman SOYKUT)

SELCAN HATUN (Didem BALÇIN)

Esra BİLGİÇ kimdir?

TRT'nin tarih konulu dizisi Diriliş Ertuğrul adlı dizide Halime Hatun karakterini hayat veren 1.77 boyundaki Esra Bilgiç, 14 Ekim 1992 yılında Ankara‘da hayata gözlerini açtı. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji bölümü mezunudur.50 kiloluk fit bedeniyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran güzel oyuncu, henüz genç yaşta olmasına rağmen moda alanında da çalışmalar yürütmektedir. Oyunculuk kariyerine ilk olarak TV karşısına Diriliş adlı dizide Halime Hatun karakteri ile çıkan Bilgiç'in adı, Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Gökhan Töre ile anılmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.