EBA giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

EBA giriş işlemleri nasıl yapılıyor?
Milli eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen EBA sisteminden kolaylıkla istediğiniz bilgilere anında ulaşabilirsiniz. EBA giriş ile birçok konu öğrenebilir, kurs kayıt yaptırabilirsiniz. İşte EBA giriş detayları...

Milli eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda internet teknolojilerinin aktif olarak eğitim sistemi içerisinde kullanılıyor olması özellikle öğrencilerin ve velilerin sadece dakikalar içerisinde pek çok işlemini internet hız ve kolaylığında gerçekleştirebilmesine olanak sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan online hizmetlere fazlasıyla ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı’ndan e-Okul projesinin ardından EBA kurs portalı hizmeti de başlatıldı. Özellikle Türkiye’de dershanelerin kapatılmasının ardından öğrencilerin ek ders alabilme konusunda yaşadıkları sorunların engellenebilmesi ve öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları mağduriyetlerin giderilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-kurs hizmetleri başladı.


MEB EBA kurs ve giriş portalı ile öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Üniversite sınavına hazırlıkta ve okul derslerine takviyede MEB EBA kurs ve giriş hizmetleri büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden de günümüzde öğrenciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs ve giriş hizmetleri on derece yoğun şekilde kullanılıyor.
Ülke genelinde gerçekleştirilen eğitime destek her geçen büyük bir artış içerisindedir. Artık eğitim sisteminin interaktif şekilde kullanılması sonucunda öğrenciler çeşitli şekillerde bu eğitim sistemini kullanmaya başlamışlardır. Eğitim alanında gerçekleştirilen akıllı tahta özellikleri, internet ile desteklenen eğitim hem öğrencilerin derse daha iyi odaklanması hem de öğretmenlerin daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için önemlidir.  Eğitim sadece tek yönlü olmadığı için vatandaşlar da bu alanda eğitim şartlarının tamamını yerine getirmek isterler. Eğitim hayatı küçük yaşlardan itibaren çocuklara gerekli derslerin verilmesi sağlanmalıdır. Çünkü aksi takdir de küçük yaşlarda oluşmayan eğitim bilinci ileri yaşlarda da pek etkisini gösteremez. Bu nedenle eğitim çeşitli şekillerde hizmete sunularak en iyi sonucun alınması beklenmektedir. 
EBA NEDİR?
Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.
Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA,  sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.
 MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA’da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir.  Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır.  Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır.  Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye’nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.  
Ayrıca veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim bizlerin sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânını değerlendirmiş olacağız.


Bütün bu özellikleriyle EBA; eşit olarak dağıtılan eğitim fırsatını öğrencilerimize ve dünyaya sunmaya adaydır. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.


EBA ÖĞRENCİ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
Öğrenci şifresi öğretmenler tarafından alınmaktadır.
1- www.eba.gov.tr adresine gidilir.
2- Sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır.
3- “EBA Girişi” sekmesinde, “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş” butonuna tıklanır.
4- Sağ üst köşede yer alan, giriş yapılmış kullanıcı isminin üstüne tıklanır.
5- Açılan seçeneklerden “Öğrenci Şifre” seçilir. 
6- Şifre Atama sayfasında öğrencinin T.C. kimlik numarası girilir.
7- Böylece T.C. kimlik numarası girilmiş öğrenci için EBA şifresi oluşturulmuş olur. 


EBA'YA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
EBA girişten giriş yapmak için kullanıcının TC Kimlik numarasına ve EBA şifresine ihtiyacı vardır. EBA öğrenci giriş şifresi öğretmenler tarafından temin edilmektedir.
1- www.eba.gov.tr adresine gidilir.
2- Sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır.
3- “EBA Girişi” sekmesinde, “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne EBA şifresi girilerek “Giriş” butonuna tıklanır.
4- Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş” butonunun yerinde ad ve soyadımızın görünüyor olması EBA’ya başarıyla giriş yaptığımızı gösterir. Böylece artık EBA’dan dilediğimiz gibi faydalanabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.