2016 AÖF sınav soruları cevapları açıklandı mı?

2016 AÖF sınav soruları cevapları açıklandı mı?
AÖF sınavı bu hafta sonu yapılıyor. 4-5 Haziran günü gerçekleştirilecek olan AÖF puan hesaplama nasıl yapılır sorusunun cevabını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte AÖF ile ilgili detaylı bilgiler...

Her yıl belirli aralıklar gerçekleştirilen daha iyi şartlarda eğitim almak isteyen vatandaşların kullanıma geçtiği çeşitli şekillerdeki sınavlar ile eğitim hayatımızı çok daha iyi konuma getirebiliriz. Eğitim öğretim hayatımızı derinden etkileyen bu gelişmeler ve de beraberinde gelen yenilikler çok farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Vatandaşların katılımları ile beraber belirli gün ve zamanlarda yapılan bu sınavlar her birimiz için daha iyi koşulda iş bulabilmemiz için gerçekleştirilmiştir. Sizlerin de bildiği gibi son zamanlarda ülkemizde iş bulabilmek oldukça zordu. İş bulabilmek için özel bir şirkete yada herhangi bir yere başvurduğumuzda karşılaştığımız çeşitli sorunlar vardır.

AÖF PUAN HESAPLAMA

Bu sorunlardan biri olan eğitim hayatımızı destekleyen bu noktada karşılaştığımız çeşitli sorunlar vardır. Bu sorunlara ortak olan kendimizin çok iyi şekilde yetiştirilmemiş olmasını kendimiz değiştirebiliriz. Bunun için de kendimizi en iyi şekilde düzenleyip en iyi şekillerde eğitimlerimizi alarak kendimize geliştirebiliriz. Bu nedenle vatandaşların sağlayacak oldukları en güzel olanaklardan biri de sürekli olarak eğitim derecelerini arttırmaktır. Örneğin lise eğitimlerini aldıktan sonra üniversite eğitimini eğer alamamışlar, gerekli sebeplerden dolayı lisans eğitimi alamadıklarında vatandaşlar bunun için açık öğretim fakültesi sınavlarında giriş yapabiliriz.

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.