Akşener: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Akşener: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Meral Akşener, "19 Haziran'da bir şey değişecek, her şey değişecek. Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP'de kurultay tarihi olan 19 Mayıs'a işaret ederek, "19 Haziran'da bir şey değişecek, her şey değişecek. Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, partililerle buluşmak üzere Kayseri'ye geldi. Kadir Has Kongre Merkezi'nde partililerle buluşan Akşener, ‘Başbakan Meral' sloganları ile karşılandı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından partililere seslenen Akşener, "Bugün Kayseri'deyim. Karlı tepesinin eteğinde Erciyes'e bakarak geldik. Erciyes'in Kurultayını ne yapacaksınız diye sordular. Erciyes kurultayını siz istiyorsunuz da bir gerçekleştirmez miyiz? Biz kadim Türk tarihinin bugün ki takipçileriyiz. Bütün kurultaylarımız Erciyes gibi yeni baştan ihya edilecektir. Başbuğumdan destur almaya geldim. Eğer siz yol veriyorsanız, siz koş diyorsanız ant olsun ki bu can bu bedende olduğu sürece koşacağım. Hiçbir tehdit bizleri yolumuzdan çeviremeyecek. 3 hilali göndere çekinceye kadar koşacağız ve iktidara geleceğiz. 1919'dan sonra Türk milliyetçileri olmasaydı bugün nerede yaşadığımız belli olmadı. Namazı kılıyorsak, bayrağımız nazlı gelin gibi dalgalanıyorsa 1919'dan sonra ayağa kalkan Türk milliyetçilerinin iradesidir. Bizde aynı şartları 21. Yüzyıl teknolojisi ile yapıyoruz. Güneydoğu da polislerimiz ve askerlerimi gül fidanı gibi biçiliyor. Çözüm süreci dediler, analar ağlamasın dediler. Biz onları birer birer sandığa gömeceğiz. Tarihin üzerimize yüklediği önemli görevi, şehitlerimizin bize yüklediği vebal uğruna, şiddete maruz kalan kadınlarımızın bizim üzerimize yüklediği vebal adına ayağa kalktık. 18 yaşında bu ülkeye taliptik. Bu ülkeyi yönetmeye taliptik. 1919'da makus tarihi değiştiren irade buradadır. Anaların acısını istismar ettiler. Önce Habur rezaleti. Teröristlerin ayağına hakim gönderilerek bu ülkeye rezalet yaşatıldı. Oslo'da yılışık PKK'lıların karşısında yapılan görüşmeleri hatırladınız mı? Onlar halen görevlerinin başında. Oslo'yu hep beraber izledik. Sonra Dolmabahçe mutabakatı. Bunlar hafızalarımızda duruyor. Sonradan ortaya çıktı ki Apo bizleri aldatmış. Bunun için tarih bize vebal yükledi. Milletimizin sesini duyduk ve yola çıktık. Milletimizin sesini duyanlar burada" ifadelerini kullandı.

HER BİR ENGELİ KIRA KIRA, YIKA YIKA BUGÜN BURADAYIZ"

Akşener, "1 Kasım seçim sonuçları, 2 milyon oyun 5 ayda kaybedildiği ve bunun içinde normal karşılandığı bir ortamda önce tabanımız, ‘Biz bunu hak etmedik' dedi. Biz Türk milliyetçileri olarak biz bunu hak etmedik dediler. ‘Kurultay yapalım' dediler. Kurultay töredir. Töre konuştuğunda han da susar, hakan da susar. Sonra ‘Kurultay yapmıyoruz, imza toplayın' dediler. Biz de imzalarımızı topladık. 1 arkadaşımızda geri adım atmadı. Kimimiz paralelci olduk. Kimimiz güç odaklarının adamı olduk ama buna rağmen delege arkadaşlarımız tek bir imzayı geriye çekmedi. Her bir engeli kıra kıra, yıka yıka bugün buradayız. 15 Mayıs'ta tarih yazıldı. Ülkücüleri, sadece başkalarının tarifi ile, bize düşmanların alkışladığı en önemli iş olarak ülkücüleri sokaktan çektiler. Demokrasinin nasıl olduğunu, hakkın nasıl arandığını olgun bir biçimde gösterdiniz. 15 Mayıs Türk tarihine altın harflerle yazılan bir gün oldu. Sizler bu ülkenin üzerinde ki korku duvarını yerle bir ettiniz. 15 Mayıs'ta sizler haklarımızı aldınız. Ülkede milyonlarca korkan vatandaşın korkularını ortadan kaldırdınız, ortadan kaldırdık. 19 Haziran'da kurultayımız sizin iradenizle gerçekleşmiş olacak. Ülkücüler demokrasinin nasıl olması gerektiğin dosta düşmana gösterdiniz. Milletimizin umudu olduk. Artık MHP sokaktan ülkücüleri çekti diye alkışlanmayan tam tersine bu ülkeyi yönetmeye talip bir siyasi partinin adın haline gelmiştir. Bu defada ülkücüler iktidara taliptir ve doğru söylüyorsunuz Başbakan Meral'dir. Biz bu ülkeyi yönetmeye talip en donanımlı siyasi kadrolara sahip bir hareketiz. 5 bin yıllık bir kadim tarihin temsilcileriyiz" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeyi yönetmeye 200 yıldır hazırız. 19 Haziran'da bir şey değişecek, her şey değişecek. Bize size Güney Doğu'dan oy alamazsınız' diyorlar. Bende ‘Hadi oradan' diyorum. Türk milliyetçileri PKK terör örgütü ile ahaliyi ayırmaz ve terör örgütünün kafasını gözünü kırar. Ülkücüler vatanın tek bir çakıl taşından dün vazgeçmediler, bugün de vazgeçmeyecekler. Biz iktidara hazırız. Bizim acelemiz var. Türkiye'de 19 Haziran'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 19 Haziran'dan sonra tek bir ülkücünün saçının teline zarar gelsin, bu gök kubbeyi başlarına indirmezsem namerdim. Bizi yönetenlere sesleniyorum, Türklükle Müslümanlığı ayırmaya kalkmayın. Türk eşittir Müslümandır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.