"Durduk yerde hamaset yapıyoruz"

"Durduk yerde hamaset yapıyoruz"
Almanya'nın sözde Ermeni soykırımını tanıması özelinde Türkiye'nin dış politikada geldiği noktayı değerlendiren Milli yazarı Ali Haydar Haksal "Köklü tedbirler alacağımıza boşuna durduk yerde hamaset yapıyoruz" dedi.

Almanya'nın sözde Ermeni soykırımını tanıması özelinde Türkiye'nin dış politakada geldiği noktayı değerlendiren Milli yazarı Ali Haydar Haksal "Köklü tedbirler alacağımıza boşuna durduk yerde hamaset yapıyoruz" dedi.

Ali Haydar Haksal'ın Milli Gazete'deki yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türkiye’yi zorlayan koşullar çok, bin bir. Başını bir türlü dertlerden kurtaramıyor. Temel nedeni güçsüzlük ve yalnızlık.

Alman mallarını protesto etme basitliği sadece duygu yönlüdür. Bir süre duygular köpürtülür, herkes içindekileri boşaltır, sorumluluğunu yerine getirdiğini sanır. Gerilimli ortam soğumaya başlayınca her şey eskiye döner. Alınan karar da öylece kalır.

Bu ve benzeri durumlar geçmişte sık yaşandı, yaşanıyor. İtalyanları, Fransızları, İngilizleri, Danimarkalıları benzer protestolar hiç de bir sonuç vermiş değil. Bu ülkelerin tamamı birlikte hareket ediyorlar.  

Türkiye durduk yerde Suriye bataklığına daldı oradan çıkamıyor. Irak, İran, Libya, Ermenistan sorunları dal budak.

Geçmişten gelen huzur veya en azından sorunsuzluklar giderek katmerleşti. İçinden çıkılamayacak bir durum aldı. Türkiye kendi kendini İsrail eksenli bir duruma mahkûm etti. Kurtuluşu İsrail üzerinden Amerika’ya bağlamış. Kaldı ki onlar da aynı gücün içinde ve temsilcileridirler. Biz ise köklü tedbirler alacağımıza boşuna durduk yerde hamaset yapıyoruz."

775142.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.