AÖF sınav sonuçları açıklandı mı 4-5 Haziran

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı 4-5 Haziran
AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. hafta sonu yapılan sınava milyonlarca kişi katıldı. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak bir açıklama geldi mi? İşte Açıköğretim sınavı ile ilgili detaylı biligler...

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen AÖF sınavının soruları henüz yayınlanmadı. AÖF sınav soruları ile öğrenciler sınavlarında başarılı olup olamadıklarını kısmen öğrenebilirler. AÖF sınav soruları genellikle sınavdan bir kaç gün sonra açıklanmaktadır.

AÖF SONUÇLARI SORGULAMA

Eğitim öğretim günümüzde oldukça önemli bir noktadadır. Ülkenin gelişimine doğrudan katkı sağlayan eğitim öğretim için ülkemizde zorunlu eğitim olarak belirlenen süre 8 yıldır. Bu 8 yıl geçtiğimiz yıllarda iki ayrı bölüme ayrılmıştır. İlk 5 yıllık olan bölümü ilk okul, son 3 yıllık olan kısmı da orta okul olarak adlandırılmıştır. İlk okul daha çok eğitim alanına giriş, okuma yazma ve türevleri uygulamalardan oluşurken; orta okul öğrencileri lise hayatına hazırlamaktadır. Orta okulu tamamladıktan sonra bir sınava girilir ve bu sınav sonucundki başarıya göre öğrenci kendine uygun bir liseye yerleştirilir. Lisede 4 yıllık bir eğitim verilmektedir. Bu 4 yıllık eğitim öğrencileri üniversite sınavlarına ve üniversiteye hazırlar. Liseden mezun olunduğunda girilen üniversite sınavları doğrultusunda öğrenciler kendilerine uygun bir üniversitenin uygun bir bölümüne gitmektedirler. Böylelikle üniversiteyi de tamamlayıp, okumuş oldukları bölüme ait mesleği yapabilirler. Yazımızın devamında üniversite okumak isteyen adaylar için üniversitenin değişik bir hali olan AÖF yani açık öğretim fakültesi hakkında bilgiler vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Açık öğretim fakültesi; Anadolu Üniversitesi’nin kapsamında bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi’nin AÖF için oluşturmuş olduğu bir internet platformu bulunmaktadır. Bu platform üzerinden açık öğretim fakültesi hakkındaki genel bilgilere ve sınav dönemindeki sınav giriş yerlerine bakabilirsiniz. Aynı zamanda sınav sonuçlarınızı da bu sistem üzerinden öğrenmeniz gerekmektedir.

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016


AÖF SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.