AÖL sınav giriş yerleri belli oldu 2016

AÖL sınav giriş yerleri belli oldu 2016
Öğrencilerin merakla bekledikleri AÖL sınav giriş belgelerinin yayınlanması ile sınava girecekler AÖL sınav yerlerini öğrenme fırsatı bulmuş oldular. İşte AÖL sınav giriş yerleri...

11-12 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak III. Dönem sınavlarının sınav giriş yerleri belli olmuştur. Yapılacak sınav ile ilgili temel bilgiler. Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar. Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.

AÖL GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLA 


Sınavda mağduriyet yaşamamanız için nüfus cüzdanınızın kesinlikle resimli olması gerekmektedir.
Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde hiç ders seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.
Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.


Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.
Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.
Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünü aramalarına gerek yoktur.


SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?
Sınav Giriş Yerini öğrenmek için, Öğrenci numaranız ve şifreniz ile AÖL Bilgi Yönetim Sistemine giriş yapınız, Öğrenci Genel Bilgiler altındaki Sınav Giriş Belgesini tıklayınız ardından açılan sayfadaki yazdır butonuna tıklayarak Sınav Giriş Yerini öğrenebilirsiniz.
Sınav Giriş Belgesini yazdırmak için; Sınav Giriş Belgesine tıklandıktan sonra ekrana çıkacak olan sayfanın (boş sayfa gibi görünen sayfanın) üstünde ki yazdır butonuna tıklanacaktır. Yazıcıdan öğrencilerimizin sınav bilgileri çıkacaktır.


AÇIK ÖĞRETİM AÖL LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları (Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.