İşte Bahçeli'den 4 aşamalı kurultay planı

İşte Bahçeli'den 4 aşamalı kurultay planı
MHP'de son durum ne?MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Oyunu bozacağız" sloganı üzerine kurduğu kurultay stratejisi belli oldu.

Edinilen bilgiye göre "Oyunu bozacağız"sloganıyla kurulan stratejinin ilk ayağı muhaliflerin toplayacağı 19 Haziran kurultayı üzerine inşa edildi. MHP liderinin katılmayacağı kurultayın tüzüğe göre açılamayacağı belirtiliyor. Muhaliflerin ısrar etmesi durumunda da Genel Merkez, "Korsan kurultay yapıldı" gerekçesiyle mahkemeye gidecek.

Bahçeli, 19 Haziran sonrası için de disiplin mekanizmasını devreye sokmayı öngörüyor. Son grup toplantısının çıkışında "Güzel bir dosya hazırlanıyor. Tamamlanınca Merkez Disiplin Kurulu'na göndereceğimden herkesin emin olması gerekir" diyen Bahçeli'nin hedefinde muhaliflere destek veren delegeler de yer alacak. Bahçeli'ye bayrak açanların yanısıra onlara destek veren delegeler de korsan kurultay yapmak gerekçesiyle "Tedbirli olarak kesin ihraç istemi" ile disipline sevk edilecek. Bu durumda sevk edilen isimler aday da olamayacak.

BAHÇELİ "TEK ADAYLIĞI" DA DOĞRU BULMUYOR

Bu kritik adımın hangi gün atılacağını ise şu an sadece Bahçeli biliyor. Ancak MHP lideri, tüm adayları disipline sevk edip tek aday olarak kurultaya gitmeyi de doğru bulmuyor. Hatta böyle bir adımı "edepsizlik" olarak nitelendirdiği belirtiliyor.

bahceli.jpg

BAHÇELİ RAKİPLERİNİ SEÇİMSİZ SAF DIŞI EDEBİLİR

Bahçeli'nin son kozu ise 10 Temmuz tarihinde saklı... Genel Merkez'in ilan ettiği seçimli kurultayın olması için önce tüzüğün değişmesi gerekecek. Ancak değişiklik için bin 243 delegenin 3'te 2'sinin oyu, yani 829 delegenin evet demesi gerekiyor. Peki 829 delege evet demezse ne olacak? MHP yönetimi bu durumda tüzük değişmediği için seçimli kurultaya geçilemeyeceğini belirtiyor.

Yani Bahçeli'nin seçime gerek kalmadan rakiplerini saf dışı bırakması sonucu gündeme geliyor. Böyle bir durum da Genel Merkez tarafından "güven tazeleme" olarak yorumlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum