En güzel Cuma mesajları İçin tıklayınız

En güzel Cuma mesajları İçin tıklayınız
Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan cuma günü geldi çattı. Ramazan ayının ilk cuması olan bu mübarek günde sevdikleriniz yollayabileceğiniz en güzel cuma mesajları haberimizde. İşte cuma mesajları...

Cuma günü, müminlerin bayramıdır. Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bu önemli günde sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel cuma mesajları sizler için derledik. İşte Cuma mesajları...

Bugün islam alemi en önemli günlerden biri Cuma günü geldi çattı. Öğlen ezanından 45 dakika önce okunan sela ile Cuma vakti müslümanlara bildirilir. Müslümanların en mübarek günü Cuma günüdür. Bu faziletli günde sevdiklerimize akrabalarımıza en güzel Cuma mesajlarını cep telefonumuzdan göndeririz. Bir hadiste: "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür. Âdem o gün Cennet'e konulmuş, o gün Cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de o gün kopacaktır." denmiştir.

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI 

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar.

Allah’ım, ‘kin, kibir ve kim ne der’ hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.

Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim.

c1-002.jpg

Allahım, aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun, amin!

Allah'ım! Bu mübarek Cuma günü hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat, bizi çok sabreden, çok şükreden kullarından eyle. Seni çok analım ömrümüz seviğin ve razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve afiyet daim eyle. Sevdiklerimizi bize bağışla. Amin! Hayırlı Cumalar.

c2-001.jpg

Rabbim nefsimize CELALİYLE, kalbimize CEMALİYLE, hayatımıza HİKMETİYLE, hatalarımıza RAHMETİYLE, mahşerde MUHAMMED'İYLE yardım etsin İnşallah. Hayırlı Cumalar.

Allah'ım Ezanla uyanan Abdestle kendine gelen Namazla huzura varıp Secde ile yaklaşan, Dua ile kulluğunu anlayan mü'min olmayı nasip eyle. Amin! Hayırlı Cumalar.

"O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın. (Bakara -22.)" CUMA GÜNÜNÜZ BİN MUBAREK OLSUN.

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Selam ve DUA ile ... Hayırlı Cumalar.

-Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek,endişe içinde yenen baIdan daha tatIdır.Namus içinde yaşanan bir çadır,ahIaksızIığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamktan daha sevimIidir.Cumanız Mübarek OIsun… Cumamız mübarek duaIarımız ve töbeIerimiz kabuI oIsun, SeIamIarın en güzeIi sizIerin üzerine oIsun

-Ey iman edenIer! Cuma günü namaz için çağrı yapıIdığı zaman, hemen AIIah’ın zikrine koşun ve aIışverişi bırakın. Eğer biIirseniz bu, sizin için daha hayırIıdır.

c3.jpg

-Cuma günü bana çokça saIavat getirin. Çünkü, Cuma, meIekIerin şehadet ettiği şahitIi bir gündür. Bana saIavat getiren bir kuIun sesi, nerede oIursa oIsun bana uIaşır.

CUMA GÜNÜ HANGİ DUALAR OKUNUR?

Rivayetlere göre Cuma günü ikindi namazı ile güneşin batmasına kadar olan zaman diliminde dua etmenin fazileti çoktur. Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, kıyamette, yerden göğe kadar bir nurIa aydınIanır. İki Cuma arasında işIediği günahIar da affoIur. Cuma günü 80 saIavat getirenin, 80 yıIIık günahı affoIur. Taberani'den riyavet edilene göre, Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan ediIir. Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahIarı affediIir. Cuma günü gusIedenin günahIarı affoIur. Cuma günü sabah namazından önce 'EstagfiruIIaheIazim eIIezi Ia iIahe iIIa hüveI hayyeI kayyume ve etubü iIeyh' (okuyanın, deniz köpüğü kadar da oIsa günahIarı affoIur.) Cuma namazından sonra, yedi defa ihIas ve muavvizeteyn okuyanı, AIIahü TeâIâ, bir hafta, kazadan, beIadan, kötü işIerden korur. Peygamberimiz(SAV) çöyle buyurur:  'Cuma gecesi iki rekat namaz kıIıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-eI Kürsi, 15 İhIas okuyup seIam verdikten sonra bana bin saIavat okuyan, beni rüyada görür.'

AbduIIah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti oIan bir kimse Çarşamba, Perşembe ve Cuma günIeri oruç tutsun. Cuma günü temizIenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu duâyı okursa AIIahü teâIâ’nın izni iIe duâsı kabûI oIur. AIIahümme innî es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hû. ÂIimüI ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hüveI hayyüI kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve Iâ nevm. EIIezî meIeet azametühüsse-mâvâti veI arde. Ve es’eIüke bismike bismiIIâhirrahmânirrahîm. EIIezî Iâ iIâhe iIIâ hüve ve anet IehüI vücûhü ve haşe’at IehüI ebsâru ve veciIetiI kuIûbü min haşyetihi en tusaIIiye aIâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî, diyerek hâcetini söyIemeIidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.